Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ι0κ

Με τους καλύτερους οιωνούς φαίνεται να τελειώνει ο Αύγουστος, γεγονός που αποτυπώνεται και στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Υπουργείου Υγείας. 

Από τις 19 έως τις 26 Αυγούστου ανιχνεύτηκαν 2.154 θετικά περιστατικά του κορωνοϊού από 60.841 διαγνωστικές εξετάσεις. Και με το ποσοστό θετικότητας να έχει μειωθεί στο 3,54%. 

Την ίδια ώρα όμως μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού, καθώς άλλοι 16 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου, εκ των οποίων οι 15 αυτή τη βδομάδα. 

Πρόκειται για εννέα άνδρες ηλικίας 78 με 99 ετών και εφτά γυναίκες από 65 έως 90 ετών. Με τον αριθμό των θανάτων από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα να φτάνει τους 1.168.

Σε κανονικούς ρυθμούς φαίνεται να επιστρέφουν και τα δημόσια νοσηλευτήρια καθώς ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού μειώθηκε σε 57. 

Εννέα ασθενείς είναι σε σοβαρή κατάσταση και οι πέντε εξ αυτών παραμένουν διασωληνωμένοι ενώ τέσσερα άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας. 

Τελική ευθεία

Ένα βήμα πριν από την κατάρτιση του οδικού χάρτη για την πανδημία του κορωνοϊού βρίσκονται Υπουργός Υγείας και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. 

Η κλεψύδρα για την είσοδο μας στην φθινοπωρινή περίοδο άρχισε να αδειάζει με την πανδημία του κορωνοϊού αν και σε ύφεση να συνεχίζει να υπάρχει. 

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΑΝΤ1, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας έχουν καταγράψει τις εισηγήσεις τους, τις οποίες και απέστειλαν στο Μιχάλη Χατζηπαντέλα. 

Οι αρμόδιοι θα καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των συζητήσεων την ερχόμενη Τρίτη ώστε να κλειδώσουν όλες οι λεπτομέρειες που παρουσιαστούν στο Υπουργικό την ερχόμενη Τετάρτη για λήψη οριστικών αποφάσεων. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει με προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος ισχύος 48 ωρών, όπως επίσης και η χρήση της προστατευτικής μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 12 ετών.