Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εφημερεύοντα ιατρεία

Στις 5 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τις πόρτες τους για τους πολίτες τα απογευματινά ιατρεία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια μείωσης των λιστών αναμονής.

Τα απογευματινά ιατρεία που θα προσφέρουν υπηρεσίες εξωτερικών ιατρειών, θα λειτουργούν όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, καθημερινά από τις 15:30 και τις 18:30 το απόγευμα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χαράλαμπος Χαριλάου:

Θα καθοριστεί πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες το όποιο θα ανακοινωθεί ούτως ώστε ο καθένας από εμάς να γνωρίζει ποιες ειδικότητες και ποιες ημέρες θα λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία στα γενικά νοσοκομεία ούτως ώστε ο καθένας μας να μπορεί να κλείνει τα ραντεβού του για να μπορεί να εξυπηρετηθεί

 

Η διευθέτηση ραντεβού για τα απογευματινά ιατρεία θα γίνεται διαδικτυακά και η ημερομηνία και ώρα θα δίδεται τις επόμενες 48 ώρες από λειτουργό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα λειτουργίας θα αφορά σε τρεις πυλώνες. Ο πρώτος αφορά στα εξωτερικά ιατρεία, ο δεύτερος πυλώνας αφορά στις εξωνοσοκομειακές δραστηριότητες και ο τρίτος είναι τα απογευματινά χειρουργεία.

«Όσον αφορά τις χειρουργικές επεμβάσεις, εκεί και όπου υπάρχουν λίστες αναμονής ή υπάρχουν επείγοντα περιστατικά τα οποία πρέπει να τύχουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης θα γίνεται το αίτημα στην ομάδα ελέγχου και θα προχωρούν στη διεκπεραίωση των χειρουργικών επεμβάσεων», είπε ο κ. Χαριλάου.

Σημειώνεται πως, η απογευματινή λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων κατέστη εφικτή μετά από συμφωνία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και των συντεχνιών και εργαζομένων ιατρών.