Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μακ

Ο 17χρονος Βελγοβρετανός Μακ Ράδερφοντ προσγειώνει το ελαφρό μηχανοκίνητο αεροπλάνο του στην πόλη Ράντομιρ της Βουλγαρίας και αποθεώνεται.

Είναι πλέον κάτοχος ρεκόρ Γκίνες καθώς έγινε ο νεότερος πιλότος που έκανε μόνος τον γύρο του κόσμου.

«Αισθάνομαι απίστευτα που κατάφερα μετά από πέντε μήνες να ολοκληρώσω το ταξίδι μου. Είμαι πραγματικά χαρούμενος», δήλωσε.

Ένα ταξίδι πέντε μηνών και μιας ημέρας, 54,000 χιλιομέτρων, πάνω από 30 χώρες και δύο ωκεανούς. Με δυσκολίες και αναποδιές, με εμπειρίες και μαθήματα ζωής.

Ο ίδιος ανέφερε ότι

Νιώθω απίστευτα στον ουρανό, υπάρχει σαφώς μια αίσθηση ελευθερίας όταν πετάς

 

Ο Μακ είχε πάθος με τα αεροσκάφη από μικρή ηλικία και υπάρχει εξήγηση. Οι γονείς του που τον περίμεναν περήφανοι στο αεροδρόμιο είναι και οι δύο πιλότοι, ενώ και η μεγαλύτερη αδερφή του σε ηλικία μόλις 19 ετών, έγινε η νεότερη γυναίκα πιλότος που έκανε μόνη της τον γύρο του κόσμου.

«Είμαι πολύ περήφανη για αυτόν και πραγματικά ενθουσιασμένη που βίωσε ότι ακριβώς βίωσα κι εγώ. Θεωρώ ότι είναι πραγματικά ωραίο», σημείωσε ο η αδερφή του, Zara Rutherford.

Το μήνυμα του Μακ προς την νεολαία, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Όσο άπιαστα κι αν αυτά φαίνονται. Για τον ίδιο, ο επόμενος στόχος είναι η επιστροφή στο σχολείο για να καλύψει το χαμένο έδαφος.