Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχες

«Μύρισε» φθινόπωρο Αυγουστιάτικα με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει το τελευταίο 24ωρο και να περιλαμβάνει πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, οι ασταθείς καιρικές συνθήκες που θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή, δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο κυρίως τον Αύγουστο.

βροχες

Ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι:

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να σημειώνονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά τη διάρκεια κάποιων απογευμάτων Ιουλίου και Αυγούστου. Είναι βροχές αστάθειας οι οποίες οφείλονται ακριβώς στις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες και οι σημερινές ιδιαίτερα βροχές στο πεδίο σύγκλισης των ανέμων το οποίο έχουμε στις νοτιοανατολικές πλευρές του Τροόδους μέχρι και την περιοχή της Αμμοχώστου

 

Πέραν από τις ορεινές περιοχές σε Λεμεσό και Αμμόχωστο, η αυγουστιάτικη μπόρα επηρέασε και πολλές περιοχές της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εποχική χαμηλή πίεση που επηρεάζει το νησί μας , δεν συνδέεται με τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα.

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε μάλιστα ότι:

Είναι ασύνδετο με το τι συμβαίνει αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα, όπου εκεί τα φαινόμενα είναι σαφέστατα πιο έντονα λόγω του ότι έχει δημιουργηθεί αυτό που ονομάζεται στη γλώσσα της επιστήμης μας, μια ψυχρή λίμνη στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα, η οποία δίνει πολύ έντονη αστάθεια

 

Βροχές αναμένονται επίσης, απόψε και αύριο κυρίως σε ορεινές περιοχές, ενώ το σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα καταστεί αίθριος και η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι σταδιακή άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα στο εσωτερικό, στα βορειοανατολικά και σε ορισμένες ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί στα νότια νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι μέτριοι και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά παράλια θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα βόρεια, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως το Σάββατο.

Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.