Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κορινθος λιμενικη αστυνομια ελλαδα

Τις δικές του εξηγήσεις για το περιστατικό έδωσε στο απολογητικό του υπόμνημα ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε τη Δευτέρα σε παραλία στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Όπως ανέφερε, «με τη μητέρα της κόρης μου είμαστε σε διάσταση. Τη Δευτέρα, πήρα την Αμέλια στις 11 το πρωί για να πάμε για μπάνιο. Πρώτα κάναμε βόλτα και μετά φάγαμε σουβλάκια. Η Αμέλια έφαγε μισό λουκάνικο και λίγη πίτα. Όταν τελειώσαμε, ζήτησε να πάμε στη θάλασσα. Της είπα ότι δεν έχουμε μαγιό, γιατί η μαμά της είχε ξεχάσει να της το βάλει στα πράγματά της, αλλά η μικρή επέμενε κι έτσι πείστηκα».

«Δεν θεώρησα ότι θα ήταν πρόβλημα που μόλις είχε φάει, γιατί η ποσότητα ήταν μικρή. Φτάσαμε στην παραλία και μπήκαμε στη θάλασσα. Η Αμέλια με τα ρούχα και τα παπουτσάκια της, γιατί είχε αχινούς και το σωσίβιο που της είχα αγοράσει και το είχαμε στο μηχανάκι», πρόσθεσε.

«Κολυμπήσαμε ως τη βάρκα, που ήταν δεμένη περίπου στα δέκα μέτρα από την ακτή. Εκεί η θάλασσα έχει βάθος περίπου 3 μέτρα. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Κι άλλες φορές στο παρελθόν η Αμέλια ανέβαινε σε αυτή τη βάρκα κι έπαιζε. Εκείνη την ημέρα, εγώ πιάστηκα με το ένα χέρι από τη βάρκα και με το άλλο προσπάθησα να ανεβάσω την κόρη μου πάνω. Όμως μου γλίστρησε και άρχισε να βυθίζεται στο νερό. Πανικοβλήθηκα. Δεν μπορούσα να βουτήξω, γιατί έχω άσθμα και δεν μπορώ να κρατήσω την αναπνοή μου», είπε για τις τελευταίες στιγμές της 6χρονης.

«Φώναζα ζητώντας βοήθεια, αλλά τριγύρω δεν υπήρχε άνθρωπος. Κολύμπησα ως έξω για να καλέσω βοήθεια από το κινητό, αλλά όταν έφτασα στο μηχανάκι, διαπίστωσα ότι δεν έχω μπαταρία. Σαστισμένος πήρα το μηχανάκι και οδήγησα απόσταση δύο χιλιομέτρων ως το σπίτι μου, από όπου πήρα την αστυνομία. Όπως έμαθα στο μεταξύ, είχαν βρει την κόρη μου νεκρή μέσα στη θάλασσα», κατέληξε ο πατέρας της άτυχης μικρής.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Ο ίδιος φέρεται να ζήτησε να μιλήσει με την σύζυγό του ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να παραστεί στην κηδεία του παιδιού. Ο 42χρονος οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης στον ανακριτή αμίλητος, χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Σημειώνεται πως σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου. Από το Λιμενικό έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.