Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κορωνοιος

Τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίες θα περιληφθούν στον οδικό χάρτη για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού το φθινόπωρο, αναμένει ο Υπουργός Υγείας.

«Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες για τον σχεδιασμό του οδικού χάρτη για τη διαχείριση της πανδημίας με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ). Ο στόχος είναι να είναι έτοιμος μέχρι τις 30 Αυγούστου οπότε θα είναι και η σύσκεψη με του Υπουργού με τα μέλη της ΣΕΕ γι’ αυτό κα ζητήθηκε από τους ειδικούς να στείλουν τις εισηγήσεις τους μέχρι την Παρασκευή», είπε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Ο χάρτης θα οδηγηθεί στις 31 Αυγούστου ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση. Την ίδια μέρα, θα κλειδώσουν και οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία.

Το σενάριο που κερδίζει έδαφος προνοεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας για μαθητές 12 ετών και άνω, ενώ, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κληθούν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες με αρνητικό rapid test ανά χείρας.

«Είναι κάτι το οποίο θα αποφασιστεί στη σύσκεψη την ερχόμενη τρίτη, όσον αφορά στην επιτήρηση που θα υπάρχει στις σχολικές μονάδες ή οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις ενδέχεται να υπάρξουν στα πρωτόκολλα», δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

Εύσημα στην Κύπρο

Στην πέμπτη θέση πίσω από Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία και τη Σουηδία βρίσκεται εν τω μεταξύ η Κύπρος στον πίνακα των χωρών με τους λιγότερους θανάτους λόγω κορωνοϊού.

«Ανάμεσα στις πρώτες 5 χώρες η Κύπρος με τη χαμηλότερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην ΕΕ για COVID19 σύμφωνα με το δίκτυο #EuroMOMO. Ο πρόσφατος απολογισμός έδειξε ότι η Κύπρος με τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού &τη συνεργασία των πολιτών παρέμεινε στις χαμηλότερες θέσεις», έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.