Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εκπαιδευση μοτοσικλετιστών

Συνεχίζεται στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, η εκπαίδευση που τυγχάνουν τα μέλη της Ομάδας Μοτοσικλετιστών «Ζ» των επαρχιακών Τμημάτων Τροχαίας, καθώς και του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών – ΕΟΜΟ, της Τροχαίας Αρχηγείου. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιλαμβάνει τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά μαθήματα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης παρακολουθεί αυτή την εβδομάδα, από χθες Δευτέρα έως και την ερχόμενη Παρασκευή, 22-26 Αυγούστου, η δεύτερα ομάδα εκπαιδευόμενων μελών της Αστυνομίας. Συνολικά 49 μέλη της Αστυνομίας, συγκεκριμένα 37 μέλη της Ομάδας «Ζ», και 12 μέλη του ΕΟΜΟ, λαμβάνουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση της πρώτης ομάδας εκπαιδευόμενων πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες και συγκεκριμένα την εβδομάδα από 1η έως και 5 Αυγούστου.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου επισκέφθηκε το πρωί σήμερα τα μέλη που εκπαιδεύονται στην ΑΑΚ, όπου είχε και την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους διάφορα θέματα σχετικά με την επιτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι μοτοσικλετιστές-αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ», όσο και του ΕΟΜΟ της Τροχαίας Αρχηγείου, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πάταξη διαφόρων μορφών εγκληματικότητας και στην προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και ενισχύουν την αποτελεσματικότερη προληπτική δράση της Αστυνομίας, ώστε να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και να υπηρετεί τον πολίτη.

Οι Ομάδες Μοτοσικλετιστών «Ζ» υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στα Τμήματα Τροχαίας των Επαρχιακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, ενώ συνεργάζονται και με τα μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών, του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου.

Η σύστασή των Ομάδων Μοτοσικλετιστών «Ζ» έγινε με σκοπό την ταχύτερη μετάβαση σε σημεία όπου παρίσταται ανάγκη και την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στην προσπάθεια που γίνεται για πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος. Πρόκειται για ταχυκίνητες και ευέλικτες αστυνομικές ομάδες, που είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά.

Ομάδες Μοτοσικλετιστών «Ζ» υφίστανται στις τέσσερις μεγαλύτερες επαρχίες της Κύπρου (Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφου και Λάρνακας), με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης του θεσμού και στις υπόλοιπες επαρχίες.

εκπαιδευση μοτοσικλετιστών
εκπαιδευση μοτοσικλετιστών
εκπαιδευση μοτοσικλετιστών