Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαβατηρια πολιτογραφησεις

Μαίνεται η κόντρα της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ για τις πολιτογραφήσεις μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Μετά τις απαντήσεις που έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, στο ΑΚΕΛ, το κόμμα επανέρχεται διά του βουλευτή του Άριστου Δαμιανού.

«Είτε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καταπονημένος από την εσπευσμένη μελέτη της έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, δεν αντιλαμβάνεται την έκταση της θεσμικής διαπλοκής και της πολιτικής διαφθοράς της κυβέρνησης που εκπροσωπεί, είτε στην αδυναμία του να δώσει πειστικές απαντήσεις καταφεύγει σε λόγια του αέρα, άνευ ουσίας και άνευ περιεχομένου. Ίσως να ισχύουν και τα δύο», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Δαμιανού.

Νωρίτερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε γραπτή απάντηση του προς το ΑΚΕΛ, επισήμανε πως «θα δοθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις σε σχέση με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, τόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Επιτροπή Ελέγχου όσο και μετά το πέρας αυτής.

Σύμφωνα με τον κ. Πελεκάνο, «το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι μπορεί να αξιοποιήσει την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για ένα θέμα που έχει συζητηθεί επανειλημμένως στο παρελθόν, με την κορύφωσή του μάλιστα να συμβαίνει πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2021, τα αποτελέσματα των οποίων είναι καλά γνωστά».

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο ΑΚΕΛ πως οι αποκαλύψεις του Al Jazeera δεν αφορούσαν μέλη της Κυβέρνησης ή του κυβερνώντος κόμματος, αλλά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Βουλευτή του ΑΚΕΛ», πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Επεσήμανε πως «όσον αφορά τον ισχυρισμό στην έκθεση για απώλεια εσόδων από την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα πρώτα 200 τετραγωνικά μέτρα, πρόκειται για υλοποίηση από πλευράς της Κυβέρνησης της σχεδόν ομόφωνης, συμπεριλαμβανομένου των θετικών ψήφων του ΑΚΕΛ, απόφασης που έλαβε το 2016 η Βουλή των Αντιπροσώπων».

«Συνιστούμε στο ΑΚΕΛ να αναμένει μέχρι αύριο, όταν θα δοθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις, τόσο κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης στην Επιτροπή Ελέγχου όσο και μετά το πέρας αυτής», κατέληξε ο κ. Πελεκάνος.