Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υτ

Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ γνωστοποίησαν το θάνατο 2 αγωνιστών.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι απεβίωσε την Τρίτη 23 Αυγούστου σε ηλικία 84 ετών ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κώστας Βύρωνος από τη Λεμεσό.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη 25 Αυγούστου και ώρα 11 π.μ. από τον ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας. Οι συγγενείς δεν θα δεχθούν συλλυπητήρια.

Εξάλλου τη  Δευτέρα 22 Αυγούστου απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Σωτήρης Σπύρου από τη Βιτσάδα Αμμοχώστου.

Η κηδεία του τελείται σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 και ώρα 3.00 μ.μ. από τον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου στη Λάρνακα.

Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ εκφράζουν προς την οικογένεια των εκλιπόντων.

Σε άλλη ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955 – 1959, το Σωματείο «Δικέφαλος» Γερίου, και οι οικογένειες των Ηρώων τελούν Τρισάγιο  εις μνήμην των πεσόντων αγωνιστών της Ελευθερίας Ιωνά Νικολάου και Κυριάκου Κολοκάση, οι οποίοι έπεσαν στη Μάχη του Νοσοκομείου στις 31 Αυγούστου 1956.

Το τρισάγιο θα τελεστεί στις 7.00 μ.μ. στον χώρο της θυσίας των ηρώων, στην είσοδο του παλαιού Γενικού Νοσοκοκομείου Λευκωσίας, με ομιλητή τον Πρόεδρο των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ κ. Γιάννη Σπανό. Θα ακολουθήσει πορεία και μεταφορά φλόγας από τον χώρο της θυσίας στους τάφους των Ηρώων στο παλαιό κοιμητήριο Γερίου.