Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αυτοκινητοδρομος λευκωσιας λεμεσου
Φωτογραφία Αρχείου

Εργασίες καθαρισμού και ποτίσματος κεντρικών νησίδων σε λεωφόρους της Λάρνακας και αυτοκινητόδρομους της επαρχίας, άρχισαν και συνεχίζονται μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, αναφέρεται ότι «άρχισαν από τις 11 Αυγούστου και συνεχίζονται μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, εργασίες καθαρισμού των κεντρικών νησίδων από το Δήμο Λάρνακας. Συγκεκριμένα οι εργασίες εκτελούνται μεταξύ των ωρών 08:30 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας».

Σημειώνεται ότι «οι εργασίες καθαρισμού γίνονται στις λεωφόρους Σπύρου Κυπριανού, Γιάννου Κρανιδιώτη, Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, Λεμεσού, Γεωργίου Χριστοδουλίδη και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει η μία λωρίδα και από τις δύο κατευθύνσεις και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα».

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Εξάλλου το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας αναφέρει πως «από την Δευτέρα 29 Αυγούστου μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου καθημερινά Δευτέρα με Πέμπτη, θα εκτελούνται από το Τμήμα Δασών, εργασίες ποτίσματος των φυτών των κεντρικών νησίδων. Οι εργασίες θα γίνονται μεταξύ των ωρών 08:30 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα».

Συγκεκριμένα οι εργασίες θα εκτελούνται «στους αυτοκινητόδρομους Αεροδρομίου Λάρνακας – Αγία Νάπας και Λάρνακας – Λευκωσίας, από Λευκωσία προς τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και ακολούθως προς τον κυκλικό κόμβο αεροδρομίου, με κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο Λάρνακας και ταυτόχρονα. Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας – Αγίας Νάπας, από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς μέχρι την έξοδο προς Ξυλοτύμπου, με κατεύθυνση προς Αγία Νάπα».

Σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη λωρίδα κυκλοφορίας της κεντρικής νησίδας, για μήκος 1500 μέτρων».