Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γεσυ

Στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) εντάσσεται την 1η Σεπτεμβρίου άλλο ένα μεγάλο νοσηλευτήριο της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο το οποίο διαθέτει ρομποτικό χειρουργικό σύστημα, με τον Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) να χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη εξέλιξη ως πολύ θετική αφού οι δικαιούχοι θα μπορούν να απολαμβάνουν πλέον καινοτόμες υπηρεσίες.

Ο Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι:

Οι επεμβάσεις προστατεκτομής που επιδοτούνταν από το Υπουργείο Υγείας μέχρι σήμερα τώρα θα ενταχθούν από την 1η Σεπτεμβρίου στο ΓεΣΥ καθώς και από την 1η του Οκτώβρη και άλλες περιπτώσεις που χρήζουν την ανάγκη για την χρησιμοποίηση ρομποτικού. Όποτε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί εμπλουτίζουμε το πακέτο υπηρεσιών του ΓεΣΥ.

 

Εξελίξεις αναμένονται τον επόμενο μήνα και για την ένταξη των ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ. 

«Θα μπούμε σε μια διαβούλευση με τα νοσηλευτήρια μας που διαθέτουν πρώτες βοήθειες με σκοπό να ξεκινήσουν να λειτουργούν εντός ΓεΣΥ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί το φαινόμενο που λειτουργούν εκτός συστήματος υγείας από νοσηλευτήρια που λειτουργούν εντός του ΓεΣΥ», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. 

Αλλαγή προσωπικού ιατρού

Στους 12 μήνες αντί στους έξι αυξάνεται από την 31η Αυγούστου η περίοδος δικαιώματος αλλαγής προσωπικού ιατρού. Στόχος της νέας ρύθμισης η ενίσχυση του θεσμού του προσωπικού ιατρού και να περιοριστεί το φαινόμενο κατάχρησης του συστήματος.

Ο Διευθυντής του ΟΑΥ εξήγησε ότι:

Υπάρχει αυτό το φαινόμενο κάποιοι δικαιούχοι να έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από τους προσωπικούς ιατρούς και στο τέλος να προσπαθούν οι ίδιοι να κάνουν ιατρική. Κάποιοι απειλούσαν ότι με την παραμικρή άρνηση του γιατρού θα πήγαιναν σε άλλους. Για να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο λαμβάνεται και αυτό. Να μην είναι τόσο τακτική η μετακίνηση

 

Ο δικαιούχος θα πρέπει να δηλώνει το λόγο αλλαγής για τον οποίο θα ενημερώνεται και ο προηγούμενος του ιατρός.

Στο μεταξύ ο οργανισμός κρατικών υπηρεσιών υγείας υπενθυμίζει ότι τα ραντεβού με τους 750 ιατρούς του ΟΚΥπΥ διευθετούνται και διαδικτυακά.