Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οκ

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας προσπαθούν να εντοπίσουν τη Natalya Vovk που θεωρούν ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία της κόρης του Αλεξάντερ Ντούγκιν. Βίντεο που δημοσίευσαν και αναπαράγεται στα ρωσικά ΜΜΕ δείχνει τη Vovk, που σύμφωνα με τη Μόσχα είναι ειδική πράκτορας της Ουκρανίας, σε διάφορες χρονικές φάσεις στη Ρωσία. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η Vovk έμενε σε διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία με την Ντάγκινα.

Το βίντεο δείχνει πως εισέρχεται στη Ρωσία, μετακομίζει στην ίδια περιοχή με το θύμα και φεύγει για την Εσθονία.

Αρχικά στο βίντεο φαίνεται ότι η Vovk ανοίγει το καπό ενός αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του ελέγχου και τα μαλλιά της είναι ξανθά. Είχε ήδη μπει στο σπίτι της Ντάγκινα ως μελαχρινή. Η Vovk είχε το ίδιο χρώμα μαλλιών όταν έφυγε από τη Ρωσία, αναφέρει το RIA.

Έφτασε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου

Οι Μυστικές Υπηρεσίες αναφέρουν ότι το έγκλημα προετοιμάστηκε και διαπράχθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και ο δράστης ήταν η Natalya Vovk, η οποία εισήλθε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου με τη 12χρονη κόρη της και νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην πολυκατοικία όπου ζούσε η Dugina.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, η Vovk ακολουθούσε τη Ντάγκινα, με ένα Mini Cooper, στο οποίο άλλαξε τρεις φορές αριθμό κυκλοφορίας. Την ημέρα της δολοφονίας, η ίδια και η κόρη της βρίσκονταν στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition και αφού η Ντάγκινα έφυγε από την εκδήλωση, έκανε ελεγχόμενη έκρηξη του SUV Toyota Land Cruiser Prado. Μετά από αυτό, η Vovk και το κορίτσι έφυγαν για την Εσθονία, αναφέρει η Μόσχα.

Σύμφωνα με την ομάδα χάκερ RahDit, η 43χρονη Ουκρανή γυναίκα υπηρέτησε προηγουμένως στο εθνικιστικό τάγμα Azov. Το πατρικό της όνομα είναι Shaban.

Η αντίδραση του Κιέβου

Στην πρώτη αντίδραση του Κιέβου μετά τις κατηγορίες, ο προεδρικός σύμβουλος Μιχαϊλο Ποντόλιακ κάνει λόγο για ρωσική προπαγάνδα και χαρακτηρίζει τις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας «οχιές».

«Η ρωσική προπαγάνδα ζει σε έναν φανταστικό κόσμο: Ουκρανή γυναίκα και το 12χρονο παιδί της θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την ανατίναξη του αυτοκινήτου της προπαγανδίστριας Ντούγκινα. Παραδόξως, δεν βρήκαν επί τόπου την «εσθονική βίζα». Οι οχιές στις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας ξεκίνησαν έναν ενδοφυλετικό αγώνα».

Πηγή: in.gr