Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Π097

Ο Τρέβορ Ρις - Τζόουνς ήταν ο μοναδικός επιζών του τραγικού δυστύχηματος όπου κόπηκε το νήμα της ζωής της πριγκίπισσας Νταΐανα και του συντρόφου της Ντόντι Αλ - Φαγετ.

Σχεδόν 25 χρόνια μετά το τροχαίο ο Τζόουνς έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή και είναι ο επικεφαλής ασφαλείας της AstraZeneca. Πλέον ζει με τη σύζυγό του, τα δύο τους παιδιά και τον σκύλο τους σε μία μονοκατοικία στο Σροπσάιρ. Τα μοναδικά σημάδια που φανερώνουν ότι επέζησε από το δυστύχημα της 31ης Αυγούστου 1997 βρίσκονται ακόμα στο πρόσωπό του.

Τότε είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και στο στήθος ενώ για δέκα μέρες βρισκόταν σε κώμα. Παράλληλα χειρουργήθηκε αρκετές φορές στο πρόσωπο με τους γιατρούς να χρησιμοποιούν για την ανακατασκευή του προσώπου του 150 κομμάτια τιτανίου.

Ο πρώην αλεξιπτωτιστής είχε υποστεί αμνησία και δεν θυμόταν τίποτε απολύτως από τη βραδιά του μοιραίου τροχαίου. Έξι μήνες μετά επέστρεψε στα καθήκοντά του αλλά μόλις για έξι μήνες. Και αυτό διότι παραιτήθηκε εκφράζοντας την επιθυμία να προχωρήσει στη ζωή του. 

Έτσι λοιπόν γύρισε στη γενετειρά του του Σροπσάιρ και για ένα διάστημα εργάστηκε σε κατάστημα αθλητικών ειδών. Ωστόσο δεν άντεξε μακριά από τη δράση και επέστρεψε στον ρόλο του σωματοφύλακα. Για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκε για τα Ηνωμένα Έθνη και στη συνέχεια κέρδισε μια «περιουσία» δουλεύοντας για την αμερικανική πολυεθνική Hallburton. Παράλληλα εργάστηκε στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου. Πριν από πέντε χρόνια επέστρεψε ξανά στο Σροπσάιρ.

οκ87
λόξμ

 

Μάλιστα έχει δημιουργήσει λογαριασμό στον ιστότοπο Linkedin όπου στις πληροφορίες γράφει πως μένει στο Σρούσμπερι και έχει εμπειρία σε διεθνείς επιχειρήσεις. Μια πηγή μιλώντας στην εφημερίδα Sun ανέφερε πως «η ζωή του είναι ήσυχη. Σίγουρα δεν αναζητεί τη δημοσιότητα ούτε μιλάει πολύ για αυτήν. Προσπάθησε να προχωρήσει και να συνεχίσει τη ζωή του».

Ο συνοδηγός της μοιραίας Mercedes

Ο Ρις - Τζόουνς το βράδυ της 31ης Αυγούστου 1997 καθόταν στη θέση του συνοδηγού της Mercedes στην οποία βρίσκονταν ο Ανρι Πολ, η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο επιχειρηματίας Ντόντι Αλ Φαγέτ. Παρά το γεγονός ότι υπέστη βαρύτατα τραύματα στο πρόσωπο ένας αερόσακος του έσωσε τη ζωή.

Είναι ενδεικτικό ότι δεν θυμόταν τίποτε από τη στιγμή της σύγκρουσης, ενώ οι μοναδικές εικόνες που υπάρχουν στο μυαλό του από εκείνο το βράδυ είναι η στιγμή που η Νταϊάνα και ο Ντόντι Αλ Φαγέτ φεύγουν από το ξενοδοχείο Ριτς, την πριγκίπισσα Νταϊάνα να φωνάζει το όνομα του Αλ Φαγέτ, ένα λευκό Fiat Uno να τους καταδιώκει και τέλος ότι ο οδηγός της Mercedes Ανρί Πολ δεν φαινόταν εμφανώς μεθυσμένος.

π'οι

Στη βιογραφία του είχε γράψει πως αν και μετά τα χειρουργεία δεν μπορούσε να μιλήσει μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να επιστρέψει στην καθημερινότητα του ενώ όπως του είχε υποσχεθεί ένας γιατρός κατάφερε να παίξει και πάλι ράγκμπι.

«Ήθελα να μάθω τι συνέβη», είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη λίγο πριν εκδοθεί το βιβλίο του, The Bodyguard's Story, το 2000: «Ήθελα να μάθω τι συνέβη». «Είμαι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να πει την αλήθεια και δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτε από εκείνη τη νύχτα», είχε πει θέλοντας να απαντήσει στις θεωρίες συνωμοσίας που έκαναν λόγο για δολοφονία της πριγκίπισσας Νταιΐανα από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Πηγή: protothema.gr