Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χελωνες ακανθου

Εκδήλωση για να βοηθήσουν στην ενημέρωση του κοινού για την θαλάσσια χελώνα και να βοηθήσουν μικρά χελωνάκια να βρουν το δρόμο τους προς τη θάλασσα, διοργάνωσε η «εταιρεία προστασίας χελωνών βόρειας Κύπρου» σε παραλία στην κατεχόμενη Ακανθού με τη συμμετοχή  και του τ/κ συνδέσμου βιολόγων που πραγματοποίησε οικολογική κατασκήνωση στην περιοχή με 40 μαθητές.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, το μέλος του «διοικητικού συμβουλίου» της «εταιρείας», Νταμλά Μπετόν, ανέφερε πως πρόκειται για την δεύτερη παραλία στην Μεσόγειο με τον μεγαλύτερο αριθμό φωλιών θαλάσσιας χελώνας και από το 2008 είναι προστατευόμενη περιοχή για να γίνεται σωστά η αναπαραγωγή. Σημείωσε ότι ο κόσμος πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και να σέβεται το γεγονός ότι εκεί γεννιούνται τα μικρά χελωνάκια.

Στην εν λόγω παραλία, πρόσθεσε, πρέπει να αποφεύγεται η ρίψη σκουπιδιών, η χρήση οχημάτων και ι εκδρομές οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.

Η Γκιζέμ Μουλά, πρόεδρος του τ/κ συλλόγου βιολόγων, είπε ότι διοργάνωσαν οικολογική κατασκήνωση με 40 μαθητές για να τους ευαισθητοποιήσουν για το θέμα.