Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξενοδοχειο παραλια τουριστες
Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Στο 80%- 85% κυμαίνονται οι πληρότητες τον Αύγουστο στην επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη, ο οποίος είπε πως τον Σεπτέμβριο οι πληρότητες αναμένεται να κυμανθούν στο 70%.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως τα ποσοστά είναι ικανοποιητικά και αυξημένα και για τους δύο μήνες από τα ποσοστά των δύο τελευταίων χρόνων αλλά χαμηλότερα από τα ποσοστά που κατέγραψαν οι πληρότητες στην επαρχία Πάφου το 2019  που αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την επαρχία. 

Επιπρόσθετα ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην απώλεια της ρωσικής και της ουκρανικής αγοράς, σημειώνοντας πως το ποσοστό αυτό δεν έχει αναπληρωθεί από τις άλλες αγορές. Επεσήμανε, επίσης, πως αρκετός εγχώριος τουρισμός επισκέφτηκε τα ξενοδοχεία της Πάφου τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου ωστόσο και αυτή η κίνηση ήταν σχετικά μειωμένη σε σχέση με πέρσι. 

Σχετικά με το ποσοστό πληρότητας του Σεπτεμβρίου που αναμένεται να κυμανθεί στο 70%, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως αυτό θα ήταν υψηλότερο αν δεν υπήρχαν και τα προβλήματα διακίνησης στα αεροδρόμια Πάφου με την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και τις ακυρώσεις πτήσεων. 

Αναφορικά με τις αγορές, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως και φέτος τα σκήπτρα κατέχει η βρετανική αγορά αλλά ενδιαφέρον υπάρχει  και από τις χώρες της Ευρώπης όπως την Πολωνία, την Αυστρία, τη Γερμανία αλλά και το Ισραήλ.  Όπως είπε, οι αγορές της Πάφου κινήθηκαν αλλά δεν ήταν αρκετή η κίνησή τους για να καλύψει την απώλεια της ρωσικής αγοράς.