Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ειδικη εκπαιδευση

Τη λειτουργία Κέντρου Αξιολόγησης της Ειδικής Εκπαίδευσης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022 – 2023 αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, επισήμανε πως υπάρχει συνεχής αύξηση του αριθμού των παιδιών της ειδικής εκπαίδευσης.

«Στο σχολικό έτος 2021-2022 είχαμε περίπου 13,500 χιλιάδες μαθητές/μαθήτριες στην ειδική εκπαίδευση. Το 2014 – 2015 υπήρχαν 8,010 παιδιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Προδρόμου.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει και να επιταχύνει τις διαδικασίες, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, αποφασίστηκε όπως δημιουργηθεί ένα Κέντρο Αξιολόγησης της Ειδικής Εκπαίδευσης, το οποίο θα αξιοποιήσει επιστημονική εμπειρογνωμοσύνη και θα στελεχωθεί από κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό.

«Εκεί θα λαμβάνονται οι γενικές αποφάσεις και οι κατευθύνσεις, τις οποίες θα υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας. Θα υλοποιηθεί η λειτουργία του Κέντρου Αξιολόγησής της Εκπαίδευσης αφού προηγουμένως το Υπουργείο Παιδείας φέρει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να να βελτιωθεί η μέχρι τώρα υφιστάμενη λειτουργία μέσω του συστήματος των επαρχιακών επιτροπών», επισήμανε ο κ. Προδρόμου.

Παράλληλα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως ενισχυθούν τα ειδικά σχολεία με υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και τακτικής σχολιατρικής παρακολούθησης.

Αποφασίστηκε επίσης, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση και εξειδίκευση στα παιδιά της προδημοτικής και Α’ Δημοτικού με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. «Θα φροντίσουμε να ενισχυθούν αυτές οι διαγνωστικές διαδικασίες με εξειδικευμένα εργαλεία», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας.

Μάλιστα, το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Υπουργείο Παιδείας για την τελική αποτίμηση και την ενδεχόμενη  κάλυψη πρόσθετων αναγκών σε υπηρεσίες σχολικών συνοδών ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2022-2023.