Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ευλογιά των πιθήκων

Έλαβε εξιτήριο ο 46χρονος Κύπριους που διαγνώστηκε με Ευλογιά των Πιθήκων και νοσηλευόταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, το τέταρτο περιστατικό της Ευλογιάς των Πιθήκων που εντοπίστηκε στην Κύπρο θα συνεχίσει τον περιορισμό στο σπίτι του μέχρι την επούλωση των εξανθημάτων του.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτηση, αλλά οι αλλά οι προσπάθειες του Υπουργείου είναι συνεχείς για εντοπισμό και άλλων επαφών.

Τα άλλα δύο άτομα που διαγνώστηκαν με την ασθένεια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Κέντρο αποθεραπείας Eden και άλλος ένας στο σπίτι του.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια ο κ. Αθανασίου υπενθύμισε ότι η Κύπρος έχει εξασφαλίσει ήδη 1.260 δόσεις και ότι μετά την εισήγηση για διαφοροποίηση στη χορήγηση, θα σταλούν οδηγίες από τις φαρμακευτικές υπηρεσίες για εφαρμογή της.

Μέχρι στιγμής εμβολιάστηκαν 3 άτομα αλλά η επαφή είναι συνεχής για αύξηση των εμβολιασμών. Επίσης, όπως είπε ο κ. Αθανασίου, γίνεται καταγραφή ενδιαφέροντος και από επαγγελματίες υγείας που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει τις χθεσινές πληροφορίες του ΑΝΤ1 που ήθελαν τον 46χρονο να λαμβάνει εξιτήριο μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Το χθεσινό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για την κατάσταση της υγείας του 46χρονου ΕΔΩ.