Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ασφαλτικα
Κεντρική φωτογραφία: Αρχείου

Οι δυο χωριστές συσκέψεις που θα έχει με τις κοινότητες Βασιλικού και Μιτσερού για συζήτηση του θέματος των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Την Πέμπτη στις 09:30 το πρωί θα συναντηθεί με τους κατοίκους της περιοχής βασιλικού, με τον κοινοτάρχη της Τόχνης, Παντελή Χαραλάμπους, να σημειώνει με δηλώσεις στον ΑΝΤ1 πως πέραν από το ασφαλτικό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα θίξουν και άλλα θέματα που απασχολούν την περιοχή τους.

«Έχουμε και πιο σοβαρά θέματα + όπως τα ελαστικά, όπως το ΧΥΤΥ Πεντακώμου, όπως η ΑΗΚ η οποία μας ρυπαίνει καθημερινά πει 24ωρου βάσεως και άλλα πολλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης του τμήματος περιβάλλοντος, ώστε να γίνονται σωστοί και αποτελεσματικοί έλεγχοι στα εργοστάσια της περιοχής θα απαιτήσουν μεταξύ άλλων οι κοινοτάρχες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κοινοτάρχης Τόχνης σημείωσε ότι:

Δεν γίνεται δυο χρόνια αν μην γίνει κανένας έλεγχος σε κανένα εργοστάσιο στην περιοχή μας και δεν τηρούνται οι άδειες

 

Κοινότητες Μητσερού

Ενάμιση ώρα μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει αντιπροσωπεία της περιοχής Μιτσερού, η οποία εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα πείσει τον πρόεδρο της δημοκρατίας για τη μη μετεγκατάσταση του εργοστασίου στην περιοχή του.

Ο Κοινοτάρχης Αγροκηπίας, Σωτήρης Κυριάκου, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι:

Όχι μόνο είμαστε βέβαιοι ότι θα τον πείσουμε αλλά ξεκίνησε ένας αγώνας ο οποίος δυστυχώς τόσα χρόνια ανεχόμαστε κακώς και έχει προβληθεί η περιοχή μας με τούτα ούλλα

 

Παράλληλα ο κύριος Κυριάκου ξεκαθαρίζει πως 12 κοινότητες δεν διαπραγματεύονται με κανένα αντάλλαγμα τη λειτουργία του εργοστασίου ασφάλτου στην περιοχή τους.

«Ένας νεκρός τι να κάνει τα δώρα και έχουμε πολλά κακά πλέον και θα ζητήσουμε οι 20 κοινότητες μαζί με τις άλλες που ήρθαν για να κάνουμε ένα κοινό αγώνα για αποσυμφόρηση», είπε ο κ. Κυριάκου.

Να σημειωθεί ότι στις συναντήσεις με τις κοινότητες Βασιλικού και Μιτσερού την ερχόμενη Πέμπτη θα συμμετέχουν επίσης οι αρμόδιοι Υπουργοί, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.