Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυνηγος

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Με το πρώτο φως της ημέρας, φάσσες, φιλικουτούνια και φοινικοπερίστερα θα βρεθούν στο στόχαστρο 20,000 κυνηγών της Κύπρου.

Οι προετοιμασίες των κυνηγών άρχισαν από νωρίς το πρωί.

Βουνά και χωράφια γέμισαν με ξύλινα παλέτα και κυνηγούς που προσέχουν τα ταίσματα και πόστα τους.

Δηλώσεις κυνηγών:

Είμαστε δαμέ προσέχουμε τα πόστα βλέπουμε τα πουλιά είμαστε έτοιμοι για αύριο.

 

Πουλιά υπάρχουν αλλά συνηθισμένοι οι Κύπριοι, κρεατοσυλλέκτες οι περισσότεροι, προσπαθούν με χίλιους τρόπους να κάνουν ζημιές

 

Παρακολουθούμε τα πουλιά. Όμορφα και ήσυχα να περάσουμε τη μέρα μας αύριο. Ελπίζω να μην γίνουν φασαρίες. Να έχουμε τις αποστάσεις μας, την ασφάλεια μας προπάντων και να πάμε σπίτι μας. Αν παίξουμε 2-3 πουλιά νομίζω είναι εντάξει

 

Οι κατασκευές των κυνηγών σε περιοχή της Λευκωσίας ευφάνταστες.

Δεν υπάρχει δέντρο ή θάμνος που να μην έχει μετατραπεί σε πόστο. Μάλιστα κάποιοι φρόντισαν να κάνουν...κράτηση και με το όνομα τους.

Τα καλύτερα πόστα ευρίσκονται κοντά σε ταΐσματα και απαγορευμένες περιοχές.

Με τις έως τώρα αναγνωρίσεις να υπόσχονται ανεπανάληπτες στιγμές, αύριο στην πρεμιέρα του κυνηγίου για τις φάσσες. 

«Είναι ένα κυνήγι το οποίο για να πετύχει κάποιος χρειάζεται πολύ προεργασία, αναγνωρίσεις στα συγκεκριμένα σημεία,. Από ότι φαίνεται πουλιά φέτος υπάρχουν αρκετά σε αρκετές περιοχές της Κύπρου», δήλωσε κυνηγός. 

Επί ποδός και η Υπηρεσία Θήρας.

«Την τελευταία εβδομάδα προετοιμάσαμε όλες τις απαγορευμένες περιοχές έτσι ώστε η σηματοδότηση να είναι έντονη, να τις βλέπουν οι κυνηγοί να μην κάνουν το λάθος να μπουν σε απαγορευμένες», δήλωσε ο Σωτήρης Λάμνσιος, θυροφύλακας της Υπηρεσίας Θήρας.

Και όπως όλα δείχνουν κάποιοι σκοπεύουν να κοιμηθούν απόψε στις περιοχές που θα κυνηγήσουν, ώστε να είναι έτοιμοι με το πρώτο φως της ημέρας.

Εμείς να ευχηθούμε σε όλους καλά κυνήγια με ασφάλεια!