Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους στον τομέα της Υγείας, με τον αρμόδιο Υπουργό να δηλώνει αισιόδοξος πως η Κύπρος θα πιάσει τους στόχους που έχουν τεθεί, και οι οποίοι θα συμβάλουν ουσιαστικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως την προσεχή Δευτέρα θα καταθέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, την πρόταση για δημιουργία γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουλίου, Υπουργός Υγείας και Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, συζήτησαν για τις ενέργειες που τροχοδρομούνται για τη λειτουργία γραφείου στην Κύπρο, με στόχο την αναβάθμιση της ετοιμότητας στην αντιμετώπιση αναδυόμενων και επιρρεπών σε επιδημία Μεταδοτικών Νοσημάτων και Ζωονόσων.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε μια τέτοια πρωτοβουλία ως ιδιαίτερα σημαντική την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου ο ένας ιός ουσιαστικά διαδέχεται τον άλλον, και με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να τελεί σε διαρκή εγρήγορση.

Υπάρχουν τόσες πολλές μεταλλάξεις, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει έδρα του ΠΟΥ στην Κύπρο, και να παίρνουμε τις πληροφορίες από το γραφείο μας στην Κύπρο, και όχι να τρέχουμε στη Γενεύη ή σε άλλες πόλεις

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, αν λάβει το «πράσινο φως» από το Υπουργικό, τον Σεπτέμβρη θα μεταβεί στο Ισραήλ για να παραστεί σε μια σύσκεψη του ΠΟΥ, όπου θα συζητήσει με τους εκεί αξιωματούχους του Οργανισμού τα περαιτέρω βήματα.

Εξέφρασε παράλληλα την πίστη πως το συγκεκριμένο γραφείο θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ανέφερε μάλιστα πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, είναι μόνο μια από τις πολλές που επεξεργάζεται η Λευκωσία για ενδυνάμωση σχέσεων με τον ΠΟΥ, με τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα να εστιάζει στο άριστο των σχέσεων που έχουν οικοδομηθεί τους τελευταίους 12 μήνες μεταξύ των δυο πλευρών.