Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Σε ικανοποιητικό επίπεδο κινούνται οι κρατήσεις ξένων και ντόπιων επισκεπτών στα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της Πάφου το μήνα Αύγουστο, με τις πληρότητες να φθάνουν μέχρι το 85%. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη, αυξημένη κίνηση παρατηρείται από Βρετανία, Γερμανία και Ισραήλ αλλά και από εκατοντάδες Κύπριους που επέλεξαν την Πάφο για τις διακοπές τους.

Οι πληρότητες για τον μήνα του Αυγούστου είναι γύρω στο 80-85% που είναι υπό τις περιστάσεις ικανοποιητικές, όμως είναι πιο χαμηλές από τις πληρότητες το 2019, και ο λόγος που υπάρχει αυτή η διαφορά φέτος είναι διότι έχει χαθεί η ρωσική και η ουκρανική αγορά από την τουριστική αγορά της Κύπρου. Αυτή η διαφορά είναι αυτή που φαίνεται τώρα τον Αύγουστο

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι Κύπριοι επέλεξαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τις διακοπές τους, εντούτοις πολλοί είναι αυτοί που προτίμησαν ξενοδοχεία και τουριστικά θέρετρα σε παραλιακές και ορεινές περιοχές της επαρχίας Πάφου, λόγω των ειδικών τιμών που προσφέρονται για Κύπριους. 

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη

Είναι ο μήνας που παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση από τους ντόπιους. Φέτος όμως έχουμε παρατηρήσει σχετικά μειωμένη κίνηση από τους ντόπιους σε σύγκριση με πέρσι, και ο λόγος  φαντάζομαι είναι ότι οι Κύπριοι έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, που πέρσι δεν το είχαν κάνει
 

Οι περισσότεροι Κύπριοι που παραθερίζουν στην Πάφο συνδυάζουν τις διακοπές τους με αποδράσεις σε εκδρομικούς χώρους στα ορεινά, με κρουαζιέρες στην Χερσόνησο του Ακάμα ενώ αυξημένη κίνηση παρατηρείται καθ όλη την διάρκεια της μέρας σε οργανωμένες παραλίες σε Πάφο, Γεροσκήπου, Πέγεια και Πόλη Χρυσοχούς αλλά και σε κατασκηνωτικούς χώρους . 


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ , σε ικανοποιητικά επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Πάφου και το μήνα Σεπτέμβριο αφού οι τιμές , στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης εγχώριου τουρισμού είναι καλύτερες από εκείνες του Αυγούστου.