Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κίνα κορωνοϊός

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφει ύφεση όσον αφορά στα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ η Ασία έρχεται αντιμέτωπη με ένα νέο μεγάλο αριθμό ημερήσιων περιστατικών και θανάτων. 

Η επαρχία Χαϊνάν της Κίνας μετρά πάνω από δέκα χιλιάδες θετικά άτομα από την αρχή του Αυγούστου. Η πόλη θυμίζει τις σκληρές μέρες τη έναρξης της πανδημίας. 

Δρόμοι άδειοι και αστυνομικοί έλεγχοι συνθέτουν το σκηνικό στην Επαρχία Χαϊνάν. 

Οι δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας και τα μπαρ έχουν κλείσει από την περασμένη εβδομάδα, αλλά βασικές υπηρεσίες όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά. 

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Επαρχιακής Επιτροπής Υγείας της Χαϊνάν, Λι Γουενξιού

Ο αριθμός των αναφερόμενων κρουσμάτων στην επαρχία συνέχισε να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Τα πρόσφατα μολυσμένα άτομα ελέγχονταν κυρίως. Από τις 6 το πρωί της 16ης Αυγούστου, υπήρχαν 10.056 ασθενείς

Όλες οι πτήσεις από τη Σανϊά, το δημοφιλές μέρος για τους σέρφερ, ακυρώθηκαν, με αποτέλεσμα 90 χιλιάδες τουρίστες να παραμένουν εγκλωβισμένοι περιμένοντας τη μέρα της επιστροφής στα σπίτια τους. 

Σύμφωνα με έναν τουρίστα, τον Miao Misai

Αισθάνομαι πολύ ενθουσιασμένος που φεύγω από το λιμάνι. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος από χθες το βράδυ. Ελπίζω το Χαϊνάν να βελτιωθεί και να ξεπεράσει την επιδημία το συντομότερο δυνατό 

Μέχρι στιγμής έχουν επαναπρογραμματιστεί 615 πτήσεις και περισσότεροι από 90.000 αποκλεισμένοι επιβάτες αναμένεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους. 

«Μείναμε σε ένα ταχυδρομικό σταθμό διαχείρισης υγείας για τρεις ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κάναμε δοκιμές νουκλεϊκού οξέος κάθε μέρα», σχολίασε άλλος ένας τουρίστας. 

Πυρετώδεις διεργασίες και για την ετοιμασία πέραν των 26.000 δωματιών καραντίνας και αυτοσχέδιων κρεβατιών ώστε να αντιμετωπιστεί η νέα αναζωπύρωση του κορωνοϊού. 

Την ίδια ώρα η Σιγκαπούρη, ανέπτυξε εμβόλιο mRNA κατά του κορωνοϊού ενώ ολοκληρώθηκε και η κλινική δοκιμή φάσης ένα. 

Συνολικά 120 εθελοντές έχουν εγγραφή στην κλινική δοκιμή Φάσης ένα και χωρίστηκαν σε μια ομάδα ενηλίκων και σε ομάδα ηλικιωμένων.