Τηλεόραση Ραδιόφωνο
]\ι

Μετρούν αντίστροφα οι χιλιάδες κυνηγοί της Κύπρου. 

Την ερχόμενη Κυριακή αρχίζει το κυνήγι της φάσσας, το οποίο θα είναι διάρκειας εφτά εξορμήσεων. Πέντε Κυριακές και δύο Τετάρτες. 

Η επίσημη πρώτη για το κυνήγι των τρυγονιών θα είναι φέτος για πρώτη φορά σε διαφορετική ημερομηνία. Στις 4 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστεί καθημερινά μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου. 

«Δηλαδή για 14 ημέρες και όσοι θα θηρεύσουν τρυγόνια αυτή την επιτρεπόμενη περίοδο θα πρέπει να τα δηλώσουν στην εφαρμογή Artemiscy διότι όπως είναι γνωστό υπάρχει καθορισμένο όριο κάρπωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι 15.700 τρυγόνια», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας, Πέτρος Αναγιωτός.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 12 χιλιάδες άδειες κυνηγίου. 

Συνήθως είναι 17 με 18 χιλιάδες και όπως όλα δείχνουν αρκετοί θα σπεύσουν για να ανανεώσουν τις άδειες τους διαδικτυακά την τελευταία στιγμή 

Σύμφωνα με τον κύριο Αναγιωτό, «ήδη οι σχετικοί χάρτες έχουν εκδοθεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κόσμος μπορεί να τους παραλάβει σε έντυπη μορφή από τα επαρχιακά γραφεία της Υπηρεσίας. Μπορεί να βρει τους χάρτες κυνηγίου και στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας καθώς και στην εφαρμογή της Υπηρεσίας για έξυπνα κινητά τηλέφωνα το Artemiscy». 

Φάσσες υπάρχουν αρκετές. Όπως και φιλικουτούνια. Όχι όμως και τρυγόνια, αφού οι πληθυσμοί του είδους παρουσιάζουν μείωση διεθνώς και καταβάλλονται προσπάθειες για ανάκαμψη του. Εξου και το ΚΟΤΑ των τριών τρυγονιών ανά εξόρμηση και τα 12 για όλες τις εξορμήσεις, που αποφασίστηκε στην Κύπρο 

Φούλαρε το Σταυροβούνι

Πυρετό προετοιμασιών έχουμε και στο Σταυροβούνι. Στο εκτροφείο περδικιών της Υπηρεσίας Θήρας, το οποίο προετοιμάζεται για τις ετήσιες απελευθερώσεις 

«Οι φετινοί αριθμοί κυμαίνονται γύρω στις 70 χιλιάδες περδίκια. Τα περδίκια έχουν ελεγχθεί από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Κράτους και έχουν πάρει το πιστοποιητικό καταλληλόλητας για την απελευθέρωση», ανέφερε ο Υπεύθυνος του Εκτροφείου στο Σταυροβούνι, Δώρος Κουλουμής. 

Τα περδίκια του Σταυροβουνιού είναι άριστης ποιότητας και αναμένεται να προσφέρουν ανεπανάληπτες στιγμές στους 50 χιλιάδες φίλους του αθλήματος. 

Οι απελευθερώσεις θα αρχίσουν την πρώτη Σεπτεμβρίου και αφού θα έχει προηγηθεί ολιγοήμερη εξοικείωση των περδικιών με το φυσικό περιβάλλοντος 

Σύμφωνα με τον κύριο Κουλουμή, «θα τοποθετηθούν στους πυρήνες απελευθέρωσης που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλες τις επαρχίες»

Να θυμίσουμε ότι το κυνήγι για το επιδημητικό θήραμα, λαγό, περδίκι, φραγκολίνα, θα είναι διάρκειας 17 εξορμήσεων. Θα αρχίσει στις 6 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου.