Τηλεόραση Ραδιόφωνο
*Κεντρική φωτογραφία: Αρχείου

Συγχαρητήρια για τις αθλητικές επιδόσεις στους αθλητές που συμμετείχαν στους Κοινοπολιτειακούς και Μεσογειακούς αγώνες έδωσε την Τρίτη ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας πως «έκαναν την Κύπρο για ακόμη μία φορά περήφανη».

Σε συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Παιδείας με τον Πρόεδρο και μέλη της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην παρουσία αθλητών, ο Υπουργός συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριες και όσους τους συνόδευσαν στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του Μπέρμιγχαμ και στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν.

«Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας, έκαναν την Κύπρο για ακόμη μία φορά περήφανη. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές στήριξης του αθλητισμού μας μέσω της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού», δήλωσε ο κ. Προδρόμου.  

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο την Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργο Χρυσοστόμου και τους συνεργάτες του για τη στήριξη που προσέφεραν στους αθλητές και τις αθλήτριες. Επισήμανε επίσης, τη σημασία να γίνονται οι αθλητές πρότυπα για όλους τους υπόλοιπους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Μέσω του αθλητισμού, πρόσθεσε, μπορεί να ακουστεί η χώρα μας και είναι σημαντικό να έχουμε πρεσβευτές στο εξωτερικό, καθώς οι αθλητές και οι αθλήτριες μας πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα. Ο κ. Προδρόμου ανέφερε επίσης, ότι θα πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στο σύνολο όλων των αθλητών για τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριες έδωσε και ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΝ, Νεόφυτος Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Χρυσοστόμου, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του δήλωσε ότι «η επιτυχία είναι στους αθλητές, στις οικογένειές τους, και τις ομοσπονδίες τους. Είναι χρέος να στηρίξουμε τους αθλητές και θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε και να στηρίζουμε τους νέους αθλητές. Θέλω να υπενθυμίσω, ιδιαίτερα στους αθλητές, ότι για μας στην Ολυμπιακή Επιτροπή δεν είναι αυτοσκοπός το μετάλλιο και η διάκριση. Για μας ο αυτοσκοπός είναι η καλή προσπάθεια, να δίνετε το καλύτερο εαυτό σας εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και οι επιτυχίες θα έρθουν».

Οι αθλητές σε δηλώσεις τους, ευχαρίστησαν τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για τη στήριξή τους, την οποία χαρακτήρισαν πολύ σημαντική. Δήλωσαν περήφανοι για τις επιτυχίες τους και υποσχέθηκαν να βάλουν τα δυνατά τους για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.