Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αμπερ χερντ τζονι ντεπ

Η ηθοποιός Άμπερ Χερντ απέλυσε την επί χρόνια δικηγόρο της, Ιλέιν Μπρέντεχοφτ, και προσέλαβε μια νέα νομική ομάδα, η οποία ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας στη δίκη της εναντίον του Τζόνι Ντεπ.

Η ηθοποιός ανακοίνωσε ότι έχει προσλάβει τους δικηγόρους Ντέιβιντ Λ. Άξελροντ και Τζέι Γουορντ Μπράουν της εταιρείας «Μπάλαντ Σπαρ», για την έφεσή της, μέσω της οποίας ελπίζει ότι θα ανατρέψει την ετυμηγορία και θα αποφύγει να πληρώσει στον πρώην σύζυγό της 10,35 εκατομμύρια δολάρια.


Εκπρόσωπος της Χερντ ανέφερε «νέα στοιχεία» ως τους λόγους πίσω από την αλλαγή της νομικής ομάδας.

«Όταν πρόκειται για την προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος της Ελευθερίας του Λόγου, εξετάζουμε την απόφαση της επιτροπής των ενόρκων. Και για να παραφράσουμε ένα διάσημο απόφθεγμα, "όχι ως αρχή του τέλους, αλλά απλώς ως το τέλος της αρχής"», είπε ο εκπρόσωπος σε δήλωση που μοιράστηκε στα ΜΜΕ.

«Ένα διαφορετικό δικαστήριο δικαιολογεί διαφορετική εκπροσώπηση, ειδικότερα εφόσον νέα στοιχεία έρχονται τώρα στο φως».

Σκληραίνει τη στάση της

Η νέα ομάδα της Χερντ σηματοδοτεί μια αλλαγή προσέγγισης στη μακροχρόνια δικαστική της μάχη με τον Ντεπ.

Οι Άξελροντ και Γουορντ Μπράουν εξειδικεύονται σε υποθέσεις σχετικές με την Πρώτη Τροπολογία και πρόσφατα εκπροσώπησαν τους New York Times στη αγωγή τους για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Σάρα Πάλιν.

«Χαιρετίζουμε την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την κ. Χερντ σε αυτήν την έφεση, καθώς πρόκειται για μια υπόθεση με σημαντικές επιπτώσεις της Πρώτης Τροποποίησης για κάθε Αμερικανό», ανέφεραν οι δικηγόροι σε κοινή δήλωση.

Η ανακοίνωση της Χερντ έρχεται, καθώς οι δύο αντίδικοι δεν δείχνουν σημάδια υποχώρησης στη μεταξύ τους νομική τους μάχη. Ο Ντεπ μήνυσε την πρώην σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση για ένα άρθρο του 2018 στην Washington Post, όπου περιέγραφε τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης και ανέφερε ότι αισθάνεται «την πλήρη οργή του πολιτισμού μας για τις γυναίκες που μιλούν ανοιχτά».

Μετά τη δραματική δίκη, μια επταμελής κριτική επιτροπή αποφάσισε τον Ιούνιο ότι η Χερντ τον είχε δυσφημήσει και για τις τρεις κατηγορίες.

Οι ένορκοι επιδίκασαν στον Ντεπ 10 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση και 5 εκατομμύρια δολάρια σε τιμωρητική αποζημίωση, προτού η δικαστής δεχτεί τη μείωση στα 350.000 δολάρια.

Η Χερντ κέρδισε μία από τις τρεις ανταγωγές της εναντίον του πρώην συζύγου της, με το δικαστήριο να διαπιστώνει ότι ο Ντεπ –μέσω του δικηγόρου του Άνταμ Γουόλντμαν– τη δυσφήμησε, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς της για ένα περιστατικό του 2016 «ενέδρα, φάρσα».

Κέρδισε αποζημίωση 2 εκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα το σύνολο των «χρωστούμενων» στον Ντεπ να φτάνει τα 8,35 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Ιούλιο, η Χερντ υπέβαλε έφεση κατά της αποζημίωσης των 10,35 εκατομμυρίων δολαρίων με τους δικηγόρους της να υποστηρίζουν ότι «το δικαστήριο έκανε λάθη που εμπόδισαν μια δίκαιη ετυμηγορία, σύμφωνα με την Πρώτη Τροπολογία».

Την επόμενη μέρα, ο Ντεπ άσκησε έφεση για τη δυσφήμιση των 2 εκατομμυρίων δολαρίων που πρέπει να πληρώσει στην πρώην σύζυγό του.

Πηγή: cnn.gr