Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Με την συναυλία-αφιέρωμα στο μεγάλο ΄Ελληνα Λαϊκό Συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη από το Μουσικό Σχήμα «ΑΣΜΑ» και Κυπριακούς Χορούς και Τραγούδια από το Λαογραφικό ΄Ομιλο «Αβκορίτισσα Φωνή» που προηγήθηκαν της συναυλίας, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ (14 Αυγούστου), σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, οι τριήμερες εκδηλώσεις του 4ου Παραδοσιακού Φεστιβάλ Γεύσεων του Δήμου Αγίας Νάπας.

Χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν την Κεντρική Πλατεία και τις τρεις μέρες όπου πέρα από το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα με γνήσια παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα και το Λαογραφικό Μουσείο (Αγροτόσπιτο) όπου παρασκευάζονταν επί τόπου διάφορα προϊόντα, τα οποία μπορούσαν να γευθούν ή ακόμη να αγοράσουν και να παρακολουθήσουν τις διάφορες χειροτεχνίες όπως παραδοσιακή μαχαιροποιία, δεσίματος παραδοσιακής καρέκλας, καλαθοπλεχτική κλπ.

Στο σύντομο χαιρετισμό του λίγο πριν από την έναρξη της συναυλίας, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου, με αφορμή της συμπλήρωσης στις 14 Αυγούστου 2022, 48 χρόνων από την κατάληψη της πόλης της Αμμοχώστου, από τον Τούρκο Κατακτητή, ανέφερε ότι ο πόθος για επιστροφή στην Βασιλεύουσα παραμένει άσβεστος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι μόνο με ενότητα και με ενιαία στρατηγική στο Κυπριακό θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον τούρκο εισβολέα.

Αναφέρθηκε επίσης, στην Πινακοθήκη που δημιούργησε πρόσφατα ο Δήμος στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Θάλασσα», ως προσωρινή έδρα, για να στεγάσει τα 150 διασωθέντα εμβληματικά έργα κορυφαίων Κυπρίων και Ελλήνων καλλιτεχνών που ανήκαν στη συλλογή της Πινακοθήκης της Αμμοχώστου, μέχρι την απελευθέρωση της πόλης.

Μετά από δικής του προτροπής το πρόγραμμα του Μουσικού Σχήματος «ΑΣΜΑ» άρχισε με το τραγούδι «Αμμόχωστος» σε στίχους της Νίκης Κατσαούνη και μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη.

Αναφερόμενος στο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Γεύσεων ο κ. Ζαννέτου διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος μέσα από τέτοιες γιορτές, εκθέσεις και πανηγύρια που επίσης είναι βαθιά συνδεδεμένα με τις τοπικές ταυτότητες και την αίσθηση του Ανήκειν στον τόπο θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα εθιμικά δρώμενα της Κύπρου, να προβάλει τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα μας, έτσι ώστε να τα διατηρήσει ως αξίες αναλλοίωτες και να τα μεταλαμπαδεύσει στις επερχόμενες γενιές.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση και στην επιτυχή έκβαση του Φεστιβάλ.
 

φεστιβάλ Αγίας Νάπας
φεστιβάλ Αγίας Νάπας
φεστιβάλ Αγίας Νάπας
φεστιβάλ Αγίας Νάπας