Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παραλια

Η πρωτεύουσα έχει αρχίζει να αδειάζει με τους πολίτες να κατευθύνονται κυρίως προς τις παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και τα βουνά για να απολαύσουν τις διακοπές τους. 

Ο καιρός εξάλλου επιβάλλει είτε βουτιές στην παραλία είτε στιγμές δροσιάς υπό την σκιά των δέντρων στα ορεινά. 

«Κυρίως αίθριος ο καιρός, οι θερμοκρασίες κοντά στα ίδια επίπεδα γύρω στους 37 με 38 βαθμούς στο εσωτερικό, 31 στα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια, 33 στα υπόλοιπα παράλια και κοντά στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά», ανέφερε ο Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Ανδρέας Χρυσάνθου. 

Σύμφωνα με το τμήμα μετεωρολογίας ο καιρός το επόμενο διήμερο θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα εμφανίζονται κάποιες αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. 

«Στο μεταξύ όσοι επιλέξουν τα ορεινά, τα βράδια ίσως χρειαστούν μακρυμάνικα ρούχα», είπε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσάνθου, «για τα βράδια κυρίως αίθριος ο καιρός, η θερμοκρασία κοντά στους 20-21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 με 23 στα παράλια και 17-18 στα υψηλότερα ορεινά». 

Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει ως τέτοιο μέχρι και την Τρίτη. 

Πρώτη επιλογή η ελεύθερη Αμμόχωστος

Την τιμητική της έχει αυτές τις μέρες η Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου αφού η πλειοψηφία των Κυπρίων που επέλεξε να παραμείνει στην Κύπρο ψήφισε Πρωταρά και Αγία Νάπα. 

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ το 50% των Κυπρίων επέλεξε να κάνει διακοπές στην ελεύθερη Αμμόχωστο, το 30% στην Πάφο ενώ το άλλο 20% θα πάει είτε Λεμεσό και Λάρνακα είτε στα ορεινά. 

«Η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου με την Πάφο έχουν τα σκήπτρα και κατά δεύτερο λόγο η Λεμεσός και η Λάρνακα, όμως να σημειώσουμε ότι σημαντική κινητικότητα υπάρχει και στην ύπαιθρο και στα ορεινά», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης. 
Η πληρότητα των ξενοδοχείων για το τριήμερο του Δεκαπενταυγούστου έχει πλησιάσει το 90%, ενώ οι μέσες πληρότητες του μηνός ανά το παγκύπριο, είναι κοντά στο 75%. 

«Και σίγουρα όπως διαμορφώθηκαν υπό τις περιστάσεις τα δεδομένα μας μετά και την έκρυθμη κατάσταση και τον πόλεμο στην Ουκρανία, δηλώνουμε ικανοποιημένοι όμως οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν πολύ καλύτερες από τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή», είπε ο κ. Ρουσουνίδης. 

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε στο ant1live ο πρόεδρος του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων Κύπρου η πρώτη επιλογή των Κυπρίων που επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό είναι και φέτος η Ελλάδα, ενώ ψηλά στη λίστα προτίμησης βρίσκονται επίσης η Γαλλία, η Αυστρία, η Ισπανία και η Τσεχία.