Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Abdulhamid Han

Eνθουσιασμό, περηφάνια και ευτυχία είπε ότι αισθάνθηκε ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ με την πρώτη αποστολή του 4ου γεωτρύπανου της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίτ Χαν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ουστέλ πρόσθεσε ότι το γεγονός πως τα πλοία που συνοδεύουν το γεωτρητικό της Τουρκίας στη «Γαλάζια πατρίδα»έχουν τα ονόματα Hakan, Kutsi και Murat, των γιων του Ταγματάρχη Nihat İlhan, ο οποίος «μαρτύρησε τη νύχτα της 24ης Δεκεμβρίου 1963», έχουν μεγάλη σημασία.

Η συμπερίληψη του Αμπντουλχαμίτ Χαν στον στόλο της Τουρκίας, η οποία δεν διαχωρίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντας της «τδβκ» και η έναρξη των εργασιών γεώτρησης, θα δημιουργήσουν – κατά τον κ. Ουστέλ – μια σημαντική διαφορά στην ισορροπία ισχύος στην περιοχή. «Πεποίθησή μας είναι ότι θα ενδυναμώσει την αναζήτηση των δικαιωμάτων μας μαζί με την μητέρα πατρίδα στην Γαλάζια Πατρίδα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει στόλο όσο λίγες χώρες στον κόσμο και πρόσθεσε πως η οι εργασίες ερευνών και γεωτρητικές εργασίες στην ανατολική Μεσόγειο είναι στην «κυριαρχική ζώνη» της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

"Οι αβάσιμες δηλώσεις Ελλήνων και Ε/κ γι’ αυτό το θέμα και η κλιμάκωση της έντασης από πλευράς τους δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς", συνέχισε.

«Με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις, θα ήθελα να χαιρετίσω το ταξίδι του γεωτρύπανου μας, νέας γενιάς, εξοπλισμένου με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εκ μέρους μου και εκ μέρους του τουρκοκυπριακού λαού, και να πω ότι ευχόμαστε καλά νέα», κατέληξε.