Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λεωφορειο

Την εκπαιδευτική ακαδημία της ALSA στο Οβιέδο της Ισπανίας επισκέφθηκε την Τρίτη η Πρέσβης της Κύπρου στην Ισπανία, Έλενα Μηνά, μετά από πρόσκληση του, Felipe Cosmen, κύριου μετόχου της Cyprus Public Transport (CPT).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η Πρέσβης συνοδευόμενη από τον κ. Cosmen, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της ακαδημίας λεωφορείων, καθηγητή Jose Manual Suarez, και τους συναδέλφους του στο Κέντρο.

Ο κ. Suarez παρουσίασε στην κ. Μηνά πληροφορίες αναφορικά με τον αριθμό των οδηγών λεωφορείων που πέρασαν από το πρόγραμμα της ακαδημίας, αναφέρεται.  Κατά την επίσκεψή της, η Πρέσβης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές λεωφορείων, προστίθεται.

Συναντήθηκε επίσης με τους εκπαιδευτές, αναφέρεται, «οι οποίοι πρόσφατα ταξίδεψαν στην Κύπρο και παρείχαν υποστήριξη στην τοπική ομάδα της Λευκωσίας και Λάρνακας».  Ο επικεφαλής των εκπαιδευτών κ. Cayon σχολίασε «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την πρόσφατη επίσκεψη μας στην Κύπρο όπου παρατηρήσαμε μία θετική τάση ως προς την ασφάλεια κα ιδιαίτερα μία εντυπωσιακή μείωση των ατυχημάτων από τότε που ο Όμιλος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο 2020», αναφέρει το δελτίο Τύπου. Επισημαίνεται ότι η CPT διαχειρίζεται τις δημόσιες μεταφορές με λεωφορεία στη Λευκωσία και Λάρνακα από τον Ιούλιο του 2020.

Ο κ. Cosmen είπε ότι «οι πιο προηγμένοι εκπαιδευτές μας επισκέφθηκαν την Κύπρο για να εκπαιδεύσουν τους εκπαιδευτές μας στην CPT». 

«Οι άνθρωποί μας είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας και μοιραζόμαστε τις βέλτιστες πρακτικές μας με όλο τον Όμιλο.  Στην Κύπρο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την υποστήριξη που έχουμε από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Ομίλου», πρόσθεσε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Η Πρέσβης, αναφέρεται, η οποία είχε την ευκαιρία να οδηγήσει τον προσομοιωτή λεωφορείου της ακαδημίας και να πληροφορηθεί για τους στόχους της CPT για την ασφάλεια, τόνισε τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και «πόσο εντυπωσιάστηκε» από την ακαδημία.