Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σαουδικη αραβια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, που δείχνει την στιγμή της κατάρρευσης του Μοχάμεντ Φαχάντ αλ Κατάνι, Σαουδάραβα διπλωμάτη, υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέσβη καλής θελήσεως.

Ο αλ Κατάνι εκφωνούσε ομιλία κατά τη διάρκεια μιας Αραβοαφρικανικής διάσκεψης στο Κάιρο την Τρίτη, όταν ξαφνικά έπεσε κάτω και όπως έγινε αργότερα γνωστό πέθανε.

Η εκδήλωση αφορούσε τα επιτεύγματα του Αιγύπτιου προέδρου αλ Σίσι και πριν καταρρεύσει, ο πρέσβης φαινόταν καλά στην υγεία του.

Αφού χαρακτήρισε τον κ. Σίσι «κοσμήτορα της ανθρωπότητας και άνθρωπο της ειρήνης», έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του, σοκάροντας τους παρευρισκόμενους.

Ο Αμπνουλάχ Ελσρίφ, ένας Αιγύπτιος YouTuber, ανέφερε ότι πέθανε αφού τον μετέφεραν σε άλλο δωμάτιο στον χώρο, όπου γινόταν στο συνέδριο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι διεθνών, περιφερειακών και αραβικών φορέων και οργανισμών, καθώς και αρκετοί πρεσβευτές και αραβικές προσωπικότητες, σύμφωνα με το Arabi21.

Η αιτία του θανάτου του δεν είναι ακόμα σαφής.

Ο Μοχάμεντ Φαχάντ αλ Κατάνι ήταν επίσης καθηγητής οικονομικών και συνιδρυτής της σαουδαραβικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Σαουδική Αραβική Πολιτική και Πολιτικά Δικαιώματα (ACPRA)».