Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες να σπεύσουν για αιμοδοσία απευθύνει το Κέντρο Αίματος, ώστε να μην κινδυνεύσει καμία ζωή την περίοδο των θερινών διακοπών, οπότε συνήθως παρατηρείται περιορισμός στα αποθέματα. 

Με την Προϊσταμένη του Κέντρου Αίματος, Ανδρούλα Παναγιώτου να δηλώνει πως

Είμαστε σε αρκετά καλά επίπεδα αλλά λόγω των αναγκών και λόγω των χειρουργείων που δεν θα σταματήσουν χρειαζόμαστε αρκετές μονάδες αίμα, γύρω στις 240. Οπότε ο κόσμος πρέπει να έρθει να αιμοδοτήσει ώστε αν συμβεί κάτι μεγάλο κάτι κακό να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και να μην κινδυνεύσουν ζωές 

Οι σταθμοί αιμοδοσίας δεν θα κάνουν διακοπές και θα λειτουργούν κανονικά σε όλες τις επαρχίες με μοναδική εξαίρεση την Δευτέρα 15 Αυγούστου οπότε θα παραμείνουν κλειστοί. 

Σύμφωνα με την κα Παναγιώτου

Μάλιστα έχει και οργανωμένες αιμοδοσίες και στις 14 του Αυγούστου αρκετές επαρχίες και στις 13 και στις 16. Προσπαθούμε να συλλέξουμε αίμα και ελπίζω ο κόσμος να μας σκεφτεί πριν πάει για διακοπές και να έρθει να μας επισκεφθεί

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των σταθμών αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.