Τηλεόραση Ραδιόφωνο
el-famoso-y-macabro-caso-de-necrofilia-de-carl-tanzler-2.jpg

Πρόκειται για μια φρικιαστική ιστορία που συνέβη το 1931 και προκάλεσε παγκόσμιο σοκ. Αφορά την ιστορία ενός άνδρα που η εμμονή του για μια γυναίκα, ξεπέρασε και τον θάνατο. Έγινε μακάβρια και απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου. Δίχασε την κοινή γνώμη με πολλούς να νιώθουν, όχι αποστροφή, αλλά συμπόνια και λύπηση για εκείνον θεωρώντας τον «εκκεντρικό, τρελό και αθεράπευτα ρομαντικό».

Η μακάβρια ιστορία του Carl Tanzler

Γεννήθηκε στην Dresden της Γερμανίας τον Φεβρουαρίου του 1877. Σε πολύ νεαρή ηλικία έφυγε για την Αυστραλία και ξαναγύρισε πίσω στην Γερμανία αρχές του 1920. Ήταν 43 ετών τότε. Παντρεύτηκε την νεώτερη του Doris Anna Shafer και απέκτησε σύντομα μαζί της δύο παιδιά, εκ των οποίων το τελευταίο πέθανε σε ηλικία 10 ετών από διφθερίτιδα.

 Μερικά χρόνια αργότερα…

Πήγε να ζήσει στην Αμερική, στο Zephyrhills της Florida και έπιασε δουλειά σαν τεχνικός ακτινολογίας στο ναυτικό νοσοκομείο του Key West.

Το 1931 γνωρίζει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, την Maria Elena Milagro de Hoyos. Η κοπέλα έπασχε από φυματίωση και ήταν στο τελικό στάδιο. Προσπάθησε να την σώσει, με κάθε τρόπο, αλλά δεν τα κατάφερε…

CARL-TANZLER_01.jpg
Carl_Tanzler_1940-1581x1920.jpg

Έλεγε στην οικογένειά της ότι δεν ήταν ένας απλός ακτινολόγος και ότι μάλιστα κατείχε 9 πτυχία Πανεπιστημίου! Έτσι βρισκόταν δίπλα στην άρρωστη κοπέλα κάθε μέρα και δοκίμαζε διάφορα φάρμακα και μεθόδους προσπαθώντας να τη θεραπεύσει.

Τελικά η Maria Elena πέθανε ένα χρόνο αργότερα, στις 25 Οκτωβρίου του 1931. Ο Tanzler -με την ιδιότητα του γιατρού πάντα φυσικά- ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας της και παίρνοντας την άδεια της οικογένειά της κανόνισε την κατασκευή ενός μαυσωλείου στο νεκροταφείο του Key West.

Σχεδόν κάθε βράδυ ο πλέον εμμονικός άντρας, επισκεπτόταν τον τάφο της κοπέλας και σε όσους τον είχαν παρατηρήσει, η συνήθειά του αυτή φαινόταν συγκινητικά ρομαντική.

Τον Απρίλιο του 1933…

Αποφασίζει να κλέψει το άψυχο σώμα της κοπέλας από το μαυσωλείο και να το πάρει σπίτι του, ώστε να μην πηγαίνει καθημερινά στο νεκροταφείο και να τον βλέπουν.

Εκεί, θα προσπαθήσει να κρατήσει το σώμα της… ζωντανό. Έβαζε διάφορα καλώδια για να σταθεροποιήσει τον σκελετό της, γυάλινα ψεύτικα μάτια για να φαίνεται αληθινή, κερί για να φαίνεται όμορφο το δέρμα της αλλά και πολλά μυρωδικά ώστε να μην μυρίζει. Επιπλέον, την έντυνε με φορέματα και της έβαζε χρυσαφικά. Για περίπου μια δεκαετία ζούσε με το νεκρό σώμα της Maria Elena.

5faed59abf56e2001c728368.jpg

 

Το άρρωστο μυστικό του…

Θα ανακαλυφθεί από ένα μικρό παιδί, που τον είδε την νύχτα να χορεύει με μια κούκλα. Αυτό έκανε την αδερφή της Maria Elena να υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά… Πήγε στο σπίτι του και βρήκε το άψυχο σώμα της αδελφής της στο κρεβάτι του.

Οι αρχές συνέλαβαν τον Carl Tanzler και έκαναν νεκροψία στην κοπέλα. Ανακάλυψαν ότι έβαλε ένα χάρτινο σωλήνα στα πόδια της, σχηματίζοντας έναν αυτοσχέδιο κόλπο. Εκείνος δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι διέπραξε νεκροφιλικές πράξεις.

Μετά από ψυχιατρική εξέταση ο Tanzler αποδείχθηκε ότι ήταν σε θέση να παραπεμφθεί σε δίκη.

4ee5e65940cc79b174_elenasbody.jpg

Κατηγορήθηκε για «κακόβουλη καταστροφή ενός τάφου και απομάκρυνση πτώματος χωρίς άδεια». Το παράλογο ήταν ότι, στην δίκη του αρκετός κόσμος έδειξε συμπόνια, λέγοντας πως τα έκανε όλα λόγω της υπερβολικής αγάπης που της είχε.

Τελικά η υπόθεση εγκαταλείφθηκε για διαδικαστικούς λόγους και ο Tanzler αφέθηκε άμεσα ελεύθερος ως αθώος. Εντωμεταξύ, το νεκρό σώμα της κοπέλας τέθηκε αρχικά σε δημόσια έκθεση στο γραφείο κηδειών Dean-Lopez, όπου το είδαν περίπου 6.800 άτομα και αργότερα θάφτηκε ξανά στο νεκροταφείο Key West σε έναν νέο μυστικό τάφο, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω παραβίαση του.

Ο Tanzler το 1944 μετακόμισε στη Φλόριντα, όπου έγραψε και μια αυτοβιογραφία του, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικής φαντασίας περιοδικό Fantastic Adventures το 1947. Έζησε μόνος το υπόλοιπο της ζωής του και άφησε την τελευταία του πνοή στις 03 Ιουλίου 1952 σε ηλικία 75 ετών. Ανακάλυψαν το πτώμα του 3 εβδομάδες μετά.

CARL-TANZLER_04.jpg

Στο σπίτι του πέρα από το πτώμα του, βρέθηκε και ένα νέο ομοίωμα της Elena. Ο αρρωστημένος ακτινολόγος, είχε φτιάξει ένα νέο ομοίωμα της Maria Elena και το είχε στο κρεβάτι του.