Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυν

«Είναι ακόμα μια απόδειξη αυτό το τραγικό επεισόδιο όταν μιλάμε για Αστυνομικούς της Α γραμμής. Αυτοί είναι οι Αστυνομικοί, τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας που ρισκάρουν τη ζωή τους αλλά και που νυχθημερόν παλεύουν τους παραβάτες και το έγκλημα για να μπορεί ο απλός πολίτης να νιώθει ασφάλεια αλλά και το κράτος να λειτουργά με νόμους και κανονισμούς ευνομίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης με αφορμή το περιστατικό με τον οδηγό ταξί που παρέσυρε δύο αστυνομικούς στη Λεμεσό το βράδυ της Παρασκευής. 

«Στέλλω μήνυμα στην ηγεσία να ξανακοιτάξει τον εξοπλισμό που έχουν οι Αστυνομικοί της Α γραμμής αλλά και να κατεβεί να στηρίξει αυτά τα μέλη.Όχι με πρωτόκολλα αλλά με πράξεις», σημείωσε. 

«Όχι με διαθεσιμότητες και πειθαρχικές αλλά να λειτουργά ως ασπίδα για αυτά τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας που ρισκάρουν τη ζωή τους για να έχουν κάποιοι να περηφανεύονται ότι ηγούνται των Σωμάτων Ασφαλείας που κρατούν ασφαλή τη χώρα μας.», ανέφερε καταλήγοντας. 
 

Παραδειγματική τιμωρία ζητά ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου για την επίθεση στους δύο αστυνομικούς

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν δύο αστυνομικοί το βράδυ της Παρασκευής και ζητά από την Πολιτεία άμεση και παραδειγματική τιμωρία.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΑΚ αναφέρει ότι καταδικάζει σφοδρά "την ψεσινή απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκαν Αστυνομικοί του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Λεμεσού κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους" και προσθέτει ότι πρόκειται για ακόμα μια περίπτωση που αποδεικνύει την  επικινδυνότητα του λειτουργήματος του Αστυνομικού, "ο οποίος καλείται ανά πάσα στιγμή να πατάξει το έγκλημα προς όφελος του κοινού καλού, θέτοντας σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο την ίδια του τη ζωή".

Όπως σημειώνουν, ως Σύνδεσμος αναμένουν "την άμεση και παραδειγματική τιμωρία καθώς η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να ενισχύουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του Αστυνομικού, όπως είθισται σε όλες τις ευνομούμενες και δημοκρατικές χώρες", καθώς, κατά τον ΣΑΚ, η επίθεση εναντίον των Αστυνομικών "είναι αδιαμφισβήτητα επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας".

"Παραμένουμε στο πλευρό των δύο συναδέλφων, τους ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση για επιστροφή στις οικογένειες  και στα καθήκοντά τους", καταλήγει η ανακοίνωση.