Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εκδήλωση Ισαάκ Σολωμού

Στο οδόφραγμα της Δερύνειας βρίσκεται σε εξέλιξη μία παράλληλη αντικατοχική εκδήλωση. Εκεί έχει τερματίσει η φετινή πορεία μοτοσικλετιστών της Πρωτοβουλίας Μνήμης Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, καθώς αύριο τελείται στο Παραλίμνι το ετήσιο μνημόσυνο των δύο ηρωομαρτύρων. 

Μεγαλειώδης εκδήλωση βρίσκεται σε εξέλιξη στο οδόφραγμα Δερύνειας, με χιλιάδες κόσμου να αποτίει φόρο τιμής στους ηρωωομάρτυες Ισαάκ-Σολωμού.

Περίπου 1.500 μοτοσικλέτες από κάθε άκρη της ελεύθερης Κύπρου κατέληξαν στο οδόφραγμα Δερύνειας, με πέραν των 3.000 ατόμων ντυμένων στα λευκά, συμμετέχουν και φέτος στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει για άλλη μια χρονιά η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισάακ-Σολωμού».

Της μεγαλειώδους πορείας που προηγήθηκε, προπορευόταν η μοτοσικλέτα του ηρωωμάρτυρα Τάσου Ισάακ, και με κεντρικό σύνθημα, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι δολοφόνοι των δυο ηρώων να οδηγηθούν επιτέλους ενώπιον της δικαιοσύνης, και να εκτελεστούν τα διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Κεντρικό σύνθημα της φετινής χρονιάς, «Από την Μικρά Ασία, στην Κερύνεια και την Αμμόχωστο», με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Εκτός από τους μοτοσικλετιστές, πλήθος κόσμου έφθασε από νωρίς στο απόγευμα στο οδόφραγμα της Δερύνειας, και κυματίζοντας σημαίες του «Δεν Ξεχνώ», διατρανώνουν το αίτημα και τον πόθο της απελευθέρωσης των κατεχόμενων εδαφών, με φόντο το βουβό Βαρώσι, που οι Αττίλες επιχειρούν εποικίσουν το τελευταίο διάστημα.

Στιγμιότυπα από την μεγαλειώδη εκδήλωση:

Το οδοιπορικό της πορείας της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» που άρχισε με κατάθεση στέφανων στο μνημείο Προσφύγων Μικρασιατικού Ελληνισμού, προχώρησε προς τη Λευκωσία, κάνοντας αρχικά στάση στο οδόφραγμα Αστρομερίτη. 


Η πορεία των μοτοσικλετιστών πέρασε μέσω των χωριών Δένεια και Μάμμαρι, που είναι στην γραμμή κατάπαυσης του πυρός και στη συνέχεια πραγματοποίησε στάση στον Τύμβο Μακεδονίτισσας. 


Συμβολικές στάσεις έγιναν και στα οδοφράγματα Αγίου Δομετίου, Λήδρα Πάλλας και οδού Λήδρας. 


Η πορεία σήμερα, άρχισε με προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία σε όλες τις επαρχίες με τελική πορεία προς την Ελεύθερη Αμμόχωστο και το οδόφραγμα της Δερύνειας, όπου θα διανυκτερεύσουν για να παραστούν αύριο στο μνημόσυνο των δυο ηρώων που δολοφονήθηκαν άνανδρα από τον Τούρκο κατακτητή.

Το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για τις εκδηλώσεις για τους δυο ήρωες 

 

εκδήλωση Ισαάκ Σολωμού
πορεία Ισάακ Σολωμού
εκδήλωση Ισαάκ Σολωμού
Η μοτοσικλέτα του ήρωα, Τάσου Ισαάκ