Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια περιπολικο

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού κατέληξαν δύο αστυνομικοί του ΟΠΕ, τους οποίους παρέσυρε ταξί, χθες βράδυ στα φώτα τροχαίας Χρυσοβαλάντου. 

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 20:40, όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό ταξί να σταματήσει. 

Ο οδηγός σταμάτησε, ωστόσο όταν οι αστυνομικοί τον πλησίασαν, ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να πατήσει το έναν αστυνομικό στο πόδι, ενώ παρέσυρε για μεγάλη απόσταση τον δεύτερο. 

Ακολούθως διέφυγε πεζός, αφού το ταξί χτύπησε σε πεζοδρόμιο και ακινητοποιήθηκε. 

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου

Οι δυο συνάδελφοι μεταφέρθηκαν στις Πρώτες Βοήθειες του ΓΝ Λεμεσού, όπου ο πρώτος είχε οίδημα και φούσκωμα στο πόδι ενώ ο δεύτερος είχε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, όπου το έγινε συρραφή, καθώς και κάκωση στην ωμοπλάτη και εγκαύματα τριβής σε μεγάλο μέρος του σώματος του και κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία 

Από έρευνες που έγιναν στο όχημα του 53χρονου εντοπίστηκαν συσκευασίες με κοκαΐνη. Ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν φυτά κάνναβης και άλλες ναρκωτικές ουσίες. 

Όπως ανέφερε ο κ. Κυριάκου

Εντοπίστηκε πλησίον του οχήματος του υπόπτου ένα κουτί που περιείχε 11 συσκευασίες συνολικού βάρους 6 γραμμαρίων κοκαΐνης και παραλήφθηκε ως τεκμήριο στην παρουσία οικείου του προσώπου, συγκάτοικου του και κατά τη διάρκεια ης έρευνα εντοπίστηκαν 4 φυτά κάνναβης, ύψους 86 με 115 εκατοστά περίπου, 9 γραμμάρια κοκαΐνης και 10 γραμμάρια κάνναβης καθώς και 0,7 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης 

Έντονα ενοχλημένος για το περιστατικό τραυματισμού των δύο αστυνομικών, παρουσιάζεται ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα. 

Με τον πρόεδρο του, Νίκο Λοϊζίδη να δηλώνει πως

Είναι ακόμα μία τραγική απόδειξη αυτό το επεισόδιο όταν μιλούμε για αστυνομικούς της πρώτης γραμμής ότι ρισκάρουν τη ζωή τους νυχθημερόν. Στέλλουμε το μήνυμα ξανά στην ηγεσία μας να κοιτάξει τους εξοπλισμούς να κατεβεί κάτω να στήριξη την πρώτη γραμμή

Το περιστατικό καταδίκασε έντονα και ο Σύνδεσμος Αστυνομίας. 

Με ανακοίνωση χαρακτηρίζει απαράδεκτη την επίθεση και καλεί τους θεσμούς σε άμεση και παραδειγματική τιμωρία όσον ευθύνονται για τον τραυματισμό των αστυνομικών. 

Άμεση τιμωρία των ενόχων ζήτησε και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στα δύο μέλη της αστυνομικής δύναμης και στις οικογένειες τους, που τραυματίστηκαν χθες βράδυ στη Λεμεσό. Απόλυτη είναι η θέση μου, πως τέτοιες πράξεις έναντι μελών της αστυνομίας ή και οποιοδήποτε πολίτη είναι καταδικαστέες και πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και με τον πλέον αυστηρό τρόπο 

Εναντίον του 53χρονου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται για αδικήματα που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και για παράνομη κατοχή ναρκωτικών.