Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Κυρίως αίθριο το σκηνικό του καιρού σήμερα με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό. Ισχυροί άνεμοι 5 μποφόρ έρχονται να προστεθούν στο «μενού» του καιρού στα νότια και δυτικά παράλια του νησιού. 


Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση αύριο Κυριακή. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Δευτέρα και την Τρίτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές. 
 

Αναλυτικά ο καιρός: 


Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο στο δυτικό μισό του νησιού θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ, ενώ στα νότια και στα δυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί μετά το μεσημέρι στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια, ανατολικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.


Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όμως κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, ενδέχεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, που τη Δευτέρα και την Τρίτη δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και στα δυτικά.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή και μη αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τρίτη, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.