Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια περιπολικο

Η προσπάθεια εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσω εμπορευματοκιβωτίων που φτάνουν στα λιμάνια μας, από το εξωτερικό, είναι κάτι που σίγουρα μας απασχολεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Την ίδια ώρα εκκρεμεί αίτημα, προς το δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων, για έκδοση των δυο συλληφθέντων για τα 17,5 κιλά κοκαΐνης, που εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο και κατέληξαν σε αποθήκη εισαγωγής φρούτων και λαχανικών, στον Ασώματο.

Με αφορμή πρόσφατες υποθέσεις εισαγωγής ναρκωτικών μέσω εμπορευματοκιβωτίων, ο κ. Ανδρέου είπε πως «αυτός ο τρόπος μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών από το εξωτερικό στην Κυπριακή Δημοκρατία σίγουρα μας απασχολεί και συμβαίνει βέβαια και σε άλλες χώρες».

«Έχουμε συνεργασία και με τις Τελωνιακές Αρχές για τους ελέγχους στα εμπορευματοκιβώτια τα οποία εισάγονται και εκεί και όπου υπάρχουν πληροφορίες εξετάζονται και αξιοποιούνται για να εντοπίζονται αυτά τα ναρκωτικά», συμπλήρωσε.

Ο πρόσφατος εντοπισμός των 17,5 κιλών κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο, που έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού, έγινε κατορθωτός μετά από σχετική πληροφορία από την Ελληνική Αστυνομία. Με τη συνδρομή των Τελωνειακών Αρχών έγινε ελεγχόμενη παράδοση του φορτίου στην Κύπρο, το οποίο μεταφέρθηκε, στις 27 Ιουλίου, σε αποθήκη στον Ασώματο.

Την περασμένη Τρίτη, δυο πρόσωπα, ηλικίας 40 και 46 χρόνων, θεάθηκαν να μεταβαίνουν στο χώρο και να παραλαμβάνουν τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, που έδρασαν με τη συνδρομή μελών της ΥΚΑΝ.

Την Πέμπτη ο δικαστής των ΒΒ επεφύλαξε για σήμερα την απόφαση του στο αίτημα για παράδοση των δυο υπόπτων στην Κυπριακή Αστυνομία, μετά από ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Ωστόσο, ούτε σήμερα ικανοποίησε το σχετικό αίτημα και επεφύλαξε την απόφαση του για την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ μέχρι τότε οι δυο συλληφθέντες θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Παρόμοιος τρόπος εισαγωγής ναρκωτικών είχαμε και τον περασμένο Μάρτιο, όταν εντοπίστηκε η μεγάλη ποσότητα των 132 κιλών κάνναβης, σε εμπορευματοκιβώτιο που έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού, μέσα σε σακούλια ζωοτροφών.

Την περασμένη Δευτέρα ένας 46χρονος παραδόθηκε από τις Ισπανικές Αρχές στην Κυπριακή Αστυνομία, σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποίαν είχαν επίσης συλληφθεί, τον Μάρτιο, ένας 38χρονος και ένας 61χρονος.  Υπενθυμίζεται ότι ο 61χρονος απεβίωσε εντός των κρατητηρίων, ενώ εν αναμονή των εξετάσεων ο 38χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος.