Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υδατοπρομ

Συμβόλαιο για την ανέγερση δυο νέων υδατοδεξαμενών στην πρωτεύουσα με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υπέγραψε την Παρασκευή, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΛ, ο Πρόεδρός του Ανδρέας Χατζηπάκκος, επεσήμανε ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που περιλαμβάνει συνολικές επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ, το ΣΥΛ αιτήθηκε και πέτυχε χρηματοδότηση 3 εκ. ευρώ για την ανέγερση τριών υδατοδεξαμενών νέου τύπου Glass Lined Steel Tanks.

Πρόσθεσε ότι το συμβόλαιο για την ανέγερση των δύο εκ των τριών νέων υδατοδεξαμενών της Πρωτεύουσας θα συμβάλει στην απρόσκοπτη υδροδότηση των κατοίκων της Λευκωσίας.

Ο Διευθυντής του Συμβουλίου Κωνσταντίνος Παρμακλής ανέφερε πως με την ανέγερση των δύο νέων υδατοδεξαμενών χωρητικότητας οκτώ χιλιάδων κυβικών μέτρων  εκάστη, «θα αυξήσουμε τον ωφέλιμο χρόνο αποθήκευσης στις είκοσι έξι ώρες και θα δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο στα συνεργεία μας για διόρθωση της όποιας βλάβης χωρίς να διακόπτεται η ύδρευση».

Η Διεύθυνση, συμπλήρωσε ο κ. Παρμακλής, μελετά σε επίπεδο επαρχίας τη διασφάλιση της απρόσκοπτης υδροδότησης με την ανέγερση και άλλων σύγχρονων υδατοδεξαμενών αλλά και τη μείωση των αφανών διαρροών στα δίκτυα υδροδότησης.