Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γυναικοκτονία Ρέθυμνο

Με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος ο 60χρονος συζύγος και καθ' ομολογίαν δολοφόνου της 56χρονης Γεωργίας, στο Ρέθυμνο. Σε βάρος του συζυγοκτόνου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοκατοχή.

Κατά την απολογία του επέμεινε στον ισχυρισμό ότι αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του με τη σύζυγό του η οποία, όπως ο ίδιος δήλωσε, τον είχε εγκαταλείψει τρεις φορές.

Μάλιστα επιχείρησε για μία ακόμη φορά να αποδώσει εμμέσως ευθύνες στο θύμα, ισχυριζόμενος ότι η 56χρονη του επιτέθηκε πρώτη κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού που είχαν την Κυριακή, πριν αυτός την σκοτώσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την νεκροψία - νεκροτομή, ο θάνατος της 56χρονης Γεωργίας επήλθε από τρεις μαχαιριές που δέχθηκε στο λαιμό. Η γυναίκα φέρει επίσης τραύματα στα άκρα, στην προσπάθεια της να προστατευθεί καθώς και μαχαιριές στην πλάτη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εν ψυχρώ δολοφονία, ο 60χρονος έφυγε από το σπίτι και πήρε τηλέφωνο τον γιο του, λέγοντάς του ότι σκότωσε την μητέρα του. Ο 31χρονος γιος πήγε στο σπίτι και είδε τη μητέρα του ξαπλωμένη μπρούμυτα στο πάτωμα μέσα σε μία λίμνη αίματος. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας πως «ο πατέρας μου σκότωσε τη μητέρα μου».

Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν τις έρευνες ενώ παράλληλα εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 60χρονου, ο οποίος λίγο αργότερα παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου και ομολόγησε τη δολοφονία.

Πηγή: Cnn.gr