Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας θερμομετρο

Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας στην Κύπρο, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει την μια Κίτρινη Προειδοποίηση μετά την άλλη. Το θερμόμετρο παραμένει «κολλημένο» στους 40 βαθμούς, και οι πολίτες καλούνται να διαχειριστούν για άλλη μια μέρα τις ανυπόφορες συνθήκες.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, νέα Κίτρινη Προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες τίθεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί, αύριο Παρασκευή (05/08), μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Στο διάστημα αυτό ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, ενώ στα ψηλότερα ορεινά τους 32.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες θα παρατηρείται αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και παροδικά τοπικά στα δυτικά παράλια μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις βραδινές και τις αυγινές ώρες αναμένονται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις και αραιή ομίχλη ή ομίχλη.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο και θα παραμείνει πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.