Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των νοσηλειών τις προηγούμενες εβδομάδες, έφερε μικρή αύξηση και στους ημερήσιους εμβολιασμούς, μετά από αδράνεια αρκετών μηνών.

Όσον αφορά τη χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης, ή της τέταρτης δόσης όπως ονομάζεται διαφορετικά, καταγράφονται ημερησίως 200 με 400 εμβολιασμοί σε ολόκληρη την Κύπρο.

«Προς το τέλος Ιουλίου ήταν 29,000 έως τώρα έχουμε γύρω στις 34,600 άτομα έχουν εμβολιαστεί και μιλάμε ενδεικτικά για ηλικίες πέραν των 60 ετών και άνω και κάποιες ειδικές ομάδες ασθενών που υπάρχει ανάγκη για εμβολιασμό, δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης. 

Σύμφωνα με τους αρμοδίους, η μείωση των εμβολιασμών τον Ιούλιο και Αύγουστο είναι αναμενόμενη, αφού είναι περίοδος διακοπών.

«Η εισήγηση των ειδικών είναι πως και τα υπάρχοντα εμβόλια, είναι εξίσου καλά που μπορούν να βοηθήσουν ενάντια στον κορωνοϊό άρα τα άτομα που έχουν περάσει οι πέντε μήνες από την Τρίτη δόση μπορούν να προσέλθουν να εμβολιαστούν», επισήμανε ο κ. Ταμπούρης.

Τα ετήσια εμβόλια για τον κορωνοϊό αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ έχει καταρτιστεί και πλάνο σε περίπτωση που θα χρειαστεί να χορηγούνται περισσότερα εμβόλια καθημερινά ενόψει της φθινοπωρινής περιόδου.

Μέχρι στιγμής το ποσοστό εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού με την πρώτη δόση ανήλθε στο 75% ενώ το ποσοστό του πληθυσμού που έλαβε και τις τρείς δόσεις άγγιξε το 73,3%.

Σημειώνεται πως τα εμβολιαστικά κέντρα λειτουργούν σε κάθε Επαρχία τις καθημερινές, από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή από τις 8:00 το πρωί έως και τις 15:00 το μεσημέρι.

Το εμβολιαστικό κέντρο στη Πόλη Χρυσοχούς λειτουργεί κάθε Τρίτη και στην Κυπερούντα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.