Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας

Αφόρητη ζέστη επικρατούσε και σήμερα σε ολόκληρη την Κύπρο με τον υδράργυρο να είναι ένα σκαλοπάτι κάτω από τους 40 βαθμούς.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα και την ένταση του ανέμου, δημιούργησαν συνθήκες δυσφορίας.

Ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός, Μιχάλης Μούσκος, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι:

Τέτοια φαινόμενα αναμένουμε να έχουμε και τις επόμενες μέρες, τουλάχιστο μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή που είναι η τελευταία μέρα της πρόγνωσης, δεν αλλάζει ιδιαίτερα ο καιρός θα έλεγα ότι παραμένει περίπου στο ίδιο μοτίβο, στην ίδια ακριβώς κατάσταση

 

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, το φετινό καλοκαίρι δεν είναι πιο θερμό από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς θερμοκρασίες άνω των σαράντα βαθμών άρχισαν να καταγράφονται τις τελευταίες μέρες. Ωστόσο ο κίνδυνος για θερμοπληξία πάντα θα υπάρχει, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Εξού και η νέα κίτρινη προειδοποίηση που εκδόθηκε για αύριο.

Ο Μιχάλης Μούσκος υποστήριξε ότι:

Διανύουμε γενικά σχετικά ένα ήπιο καλοκαίρι με θερμοκρασίες που δεν έχουν ξεπεράσει τους 41 βαθμούς, πολύ μεμονωμένα έχει βγει στους 42, όμως δεν είχαν ούτε διάρκεια αυτές οι ψηλές θερμοκρασίες, ούτε μεγάλη συχνότητα μέχρι στιγμής και δεν προβλέπεται ούτε τις επόμενες μέρες.

 

Όσο για τους κύπριους, το παλεύουν και αναζητούν τρόπους για να δροσιστούν.

Δηλώσεις πολιτών για τον καύσωνα:

Κάθουμαι ως το μεσημέρι δαμέ τζιαι άμα αρκέψει η κίτρινη μετατρέπω τη σε κόκκινη, πάω σπίτι βάλλω το air-condition τζιαι κάθουμαι, εννά μου έρτει ύστερα που 2 μήνες ο λοαρκασμός, τότε εννά νιώσω πιπεράτος αντί κόκκινος

 

Παίρνουμε τις προφυλάξεις μας, πίνουμε το νερό μας, αυτή είναι η Κύπρος μας, πάντα ήταν έτσι

 

Εμένα εν με πειράζει μακάρι να ήταν τζιαι 50, εν με πειράζει ούτε πυρώνω ούτε ρυώ

 

Αφόρητη ζέστη, υγρασία πολλή, κάθε χρόνο τα ίδια πράματα ένι εγώ είμαι μαθημένος

 

Αφόρητη ζέστη, ντάξει συνηθισμένο για την Κύπρο Θάλασσα, εν μπορούμε να κάμουμε κάτι άλλο και πολλή νερό 

 

Απλά φοράμε κοντομάνικα ρούχα και πίνουμε όσο περισσότερα υγρά μπορούμε και φοράμε καπέλα για τον ήλιο.

 

Σε ανακοίνωση η Πολιτική Άμυνα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και βαριές εργασίες, να φορούν δροσερά, ρούχα, καπέλο, γυαλιά ηλίου και να τρώνε μικρά και ελαφρά γεύματα. Επίσης να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς.