Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μιτσερο

Απέδωσαν καρπούς οι δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων 12 κοινοτήτων της περιοχής Μιτσερού για το εργοστάσιο ασφάλτου.

Πέτυχαν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και αναστολή των εργασιών μέχρι τις 25 Αυγούστου, οπότε θα έχει συνάντηση με τις επηρεαζόμενες κοινότητες.

«Μετά την παρέμβαση του Προέδρου προς την εταιρεία έγινε αποδεκτό από την εταιρεία για να ανασταλούν οι εργασίες μέχρι την συνάντηση που θα έχουμε τον Πρόεδρο», είπε ο Κοινοτάρχης Αγροκηπιάς, Σωτήρης Κυριάκου. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις, οι κάτοικοι, θα παραμείνουν και απόψε στην περιοχή, αφού όπως αναφέρουν για να αποχωρήσουν παραμένει μία ακόμη εκκρεμότητα.

«Αύριο θα αποσύρουν το μηχάνημα από την περιοχή και θα τηρήσουν εκείνα που έχουμε ζητήσει μέχρι τις 25 Αυγούστου που έχουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο. Όταν φύγει το μηχάνημα θα αποχωρήσουμε», σημείωσε ο Κοινοτάρχης Αγροκηπιάς. 

Χθες βράδυ, κάποιοι κάτοικοι φύλαγαν «Θερμοπύλες» στην περιοχή όπου προγραμματίζεται να μετακινηθεί το εργοστάσιο ασφάλτου, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ο αριθμός τους αυξήθηκε κατακόρυφα. Διέκοψαν ακόμη και τις διακοπές τους για να είναι εκεί και να εκφράσουν την αντίθεση τους στα όσα έχουν αποφασισθεί από την Κυβέρνηση.

«Αυτοί έχουν σπείρει την τρομοκρατία τον φόβο σε όλους εμάς, μας έχουν πανικοβάλει και αν κάποιος θέλει να δει τι έχει σπείρει αυτή η δήθεν άδεια να κοιτάξει αυτά τα χθεσινά ντοκουμέντα μιλούν από μόνα τους», δήλωσε ο πατήρ Κλεάνθης.

Από τη μεριά της η Εκπρόσωπος Ομάδας Πρωτοβουλίας «Κοινότητες εν δράσει», Ιωάννα Γιαγκόπουλου ανέφερε πως «διεκδικούμε τα δικαιώματα μας στον καθαρό αέρα και ίση μεταχείριση», ανέφερε

Την ίδια ώρα, η Γραμματέας του Περιβαλλοντικού Ομίλου Κάτω Μονής, Ευγενία Ανδρέου είπε πως, «αυτό που είπε σήμερα ο Διευθυντής του Υπουργείου ότι είναι πολιτική απόφαση. Αυτό που έχω να του πως είναι ότι είναι μια ανήθικη απόφαση και θα μας βρει μπροστά τους».

Αύριο είναι προγραμματισμένη παράκληση στο χώρο από ιερείς της περιφέρειας, με τους κατοίκους να προειδοποιούν με κλείσιμο των δρόμων εάν δεν τηρηθούν οι διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί από πλευράς Κυβέρνησης.

διαμαρτυρία Μιτσερό
διαμαρτυρία Μιτσερό
μιτσερο
μιτσερο
μιτσερο
μιτσερο
μιτσερο
μιτσερο
μιτσερο
μιτσερο