Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγια

Εντατικές έρευνες, πραγματοποιούν Αστυνομία, Πυροσβεστική και Τμήμα Δασών για τον εντοπισμό και σύλληψη των εμπρηστών και όσων προκάλεσαν το τελευταίο διάστημα πυρκαγιές από αμέλεια.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, ανέφερε ότι:

Πέρσι είχαμε τουλάχιστο τρεις περιπτώσεις όπου οδηγήθηκαν τέτοιες ενέργειες στο δικαστήριο και μάλιστα έχουν επιβληθεί και ποινές ακόμη και ποινές φυλάκισης. Φέτος είχαμε ακόμη μια εξιχνίαση όπου δεν μιλάμε για κακόβουλη ενέργεια αλλά για απροσεξία.

 

Στα προσεχώς είναι και η αναθεώρηση της νομοθεσίας, ώστε να αυξηθούν οι ποινές για όσους προκαλούν πυρκαγιές κακόβουλα ή από αμέλεια.

Η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας από τη Νομική Υπηρεσία και σύντομα οι τροποποιήσεις θα πάρουν το δρόμο για τη Βουλή.

Ο Υπουργός Γεωργίας αναφέρθηκε και στο σκεπτικό της απόφασης για απαγόρευση της υλοτομίας στις πυρόπληκτες περιοχές.

«Δεν θέλουμε να υπάρχει το παραμικρό κίνητρο για τον οποιονδήποτε στο να θέτει μια πυρκαγιά κακόβουλα», είπε ο Κώστας Καδής.

Όπως εξήγησε, μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συνεργεία του Τμήματος Δασών θα συλλέγουν τη ξυλεία, η οποία και θα διατίθεται προς πώληση, με τα έσοδα να καταλήγουν στα κρατικά ταμεία.