Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας

Στα ύψη παραμένουν οι θερμοκρασίες που καταγράφονται στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει άλλη μια Κίτρινη Προειδοποίηση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (02/08) μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με την Προειδοποίηση, η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει στους 41 βαθμούς κελσίου.

Σήμερα χαρακτηριστικό του καιρού ήταν η τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση που παρατηρήθηκε σε διάφορες περιοχές της Κύπρου λόγω των υψηλών επιπέδων υγρασίας που καταγράφονται στη χώρα μας. Περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ.

Πάντως, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα και τις επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να μην αναμένεται να σημειώσει κάποια μεταβολή. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 35 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα δυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Τοπικά, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 23 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος και θερμός. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, παραμένοντας πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι μέσες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα:

θερμοκρασιες