Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιοχανσον

Στο Κίεβο, όπου θα αξιολογήσει τις ανάγκες των προσφύγων και των εκτοπισμένων από τη ρωσική εισβολή, αλλά και τις ανάγκες όσων επιστρέφουν στη χώρα, μεταβαίνει την Τρίτη η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η κ. Γιοχάνσον θα έχει επαφές με εκπρόσωπους των ουκρανικών αρχών, καθώς και με άτομα που έχουν αξιοποιήσει το καθεστώς προσωρινής προστασίας που παρέχει η ΕΕ σε πρόσφυγες από την Ουκρανία. Μέχρι στιγμής, 3,9 εκ. Ουκρανοί πολίτες έχουν λάβει καθεστώς προσωρινής προστασίας μετά την έγκριση της σχετικής πρότασης της Κομισιόν στις 4 Μαρτίου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Γιοχάνσον θα συζητήσει με τις ουκρανικές αρχές τις ανάγκες των περίπου 500 χιλιάδων παιδιών από την Ουκρανία που έχουν εγγραφεί στα εκπαιδευτικά συστήματα κρατών μελών της ΕΕ ενόψει του επόμενου σχολικού έτους.

Κατά την επίσκεψη αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία για ένταξη της Ουκρανίας με το καθεστώς παρατηρητή στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μετανάστευσης, το οποίο αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου.

Πηγή: protothema.gr