Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Η HERA, η Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπέγραψε σύμβαση-πλαίσιο κοινής προμήθειας με την εταιρεία HIPRA HUMAN HEALTH για την προμήθεια του πρωτεϊνικού εμβολίου της κατά της νόσου COVID-19.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, 14 κράτη μέλη και χώρες συμμετέχουν στην εν λόγω κοινή προμήθεια, στο πλαίσιο της οποίας μπορούν να αγοράσουν έως 250 εκατομμύρια δόσεις. Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται και πάλι στην Ευρώπη, η συμφωνία αυτή θα καταστήσει γρήγορα διαθέσιμο το εμβόλιο της HIPRA στις συμμετέχουσες χώρες, μόλις το εμβόλιο αυτό λάβει θετική αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε ότι δεδομένου ότι οι λοιμώξεις από τη νόσο COVID-19 αυξάνονται στην Ευρώπη, πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα για το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Οπως είπε η Κύπρια Επίτροπος, το εμβόλιο της HIPRA προσθέτει μία ακόμη επιλογή που συμπληρώνει το ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων μας για τα κράτη μέλη και τους πολίτες μας.

«Η αύξηση του εμβολιασμού και της χορήγησης των αναμνηστικών δόσεων θα είναι ουσιαστικής σημασίας κατά τους προσεχείς μήνες. Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους. Αυτή είναι έμπρακτα η Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας μας — προετοιμάζεται για το μέλλον και είναι έτοιμη να αναλάβει δράση», κατέληξε.