Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λιμανι παφος

Νέο λιμάνι για να ελλιμενίζουν τα σκάφη τους ζητούν οι επαγγελματίες ψαράδες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παράκτιας Αλιείας Πάφου Λεωνίδας Λεωνίδου. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λεωνίδου ανέφερε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ψαράδες με τον ελλιμενισμό των σκαφών τους χρονολογούνται εδώ και πάρα πολύ καιρό, με το πρόβλημα τους να μεταφέρεται από τον Δήμο Πάφου, στην Αρχή Λιμένων και στο Τμήμα Αρχαιοτήτων. Δυστυχώς, σημείωσε, οι επαγγελματίες ψαράδες ταλαιπωρούνται αφάνταστα με την πρόσβαση και με το θέμα ασφάλειας των περιουσιών τους. Πρόσθεσε επίσης πως τα αποθέματα ψαριών είναι πολύ περιορισμένα, σημειώνοντας πως θα πρέπει να γίνει κάτι άμεσα.  

Ο κ. Λεωνίδου είπε πως τα χρήματα που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τυγχάνουν σωστής διαχείρισης και να γίνονται σωστά έργα. Ακολούθως ο πρόεδρος της Παράκτιας Αλιείας Πάφου Λεωνίδας Λεωνίδου αναφέρθηκε και στον καθημερινό αγώνα, που δίδουν για να κρατήσουν το επάγγελμα τους “ζωντανό”. Είμαστε, σημείωσε, σε απόγνωση και η κατάσταση ως έχει θα οδηγήσει στην ολική καταστροφή του επαγγέλματος. Είναι, είπε, πολύ λυπηρό που νέοι άνθρωποι δεν εισέρχονται στο επάγγελμα. 

Έστειλε επίσης το μήνυμα στην Πολιτεία ότι αν εξαφανιστεί ο πλούτος της θάλασσας δεν θα επηρεαστούν μόνο οι επαγγελματίες ψαράδες αλλά και ολόκληρη η κοινωνία.  

Στην Επαρχία Πάφου δραστηριοποιούνται 100 επαγγελματίες ψαράδες εκ των οποίων στην Πάφο και στο Λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου 60 και οι υπόλοιποι στις περιοχές του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς . Υπάρχουν ωστόσο και πάρα πολλοί ερασιτέχνες.