Τηλεόραση Ραδιόφωνο
i-sintagi-tis-imeras

Σήμερα το μενού σήμερα περιλαμβάνει γαρίδες και καπνιστό σολομό σερβιρισμένο με αβοκάντο γουακαμόλε. Πιο κάτω όσα υλικά θα χρειαστούμε για τέσσερα άτομα και η εκτέλεση της συνταγής του σεφ Εύρου Χαραλάμπους.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

· 400 γρ. γαρίδες 15/20

· 200 γρ. καπνιστός σολομός

· 350 γρ. αβοκάντο

· ξύσμα λάιμ

· Χυμό από 2 λάιμ

· 2 κ. σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι

· 1/2 σκ. σκόρδο

· 1/2 κρεμμύδι

· 1 κ. σ. κόλιανδρο

· 1 κ. σ. δυόσμο

· για γαρνιτούρα (φοινόκιο, ραπανάκια, σέλινο) λεπτά κομμένα (σαλάτα)

· mango chutney

· αρωματισμένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

· Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε σε αρωματισμένο νερό ( ½ καρότο, ½ κρεμμύδι, ½ σέλινο, αλάτι πιπέρι, και λίγο λευκό κρασί) για περίπου 2-3 λεπτά. Έπειτα τις κρυώνουμε, και μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο

· Τον καπνιστό σολομό τον κόβουμε σε κύβους. 3-4 εκ

· Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο, το ξύσμα και τον χυμό από τα lime, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πιέζουμε με ένα πιρούνι μέχρι να πάρει το μείγμα διαφορετικές υφές. Θέλουμε το αβοκάντο να έχει μικρά και μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο και τον δυόσμο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

· Σε ένα ring με διάμετρο 10 εκ τοποθετούμε το μείγμα από αβοκάντο, από πάνω τοποθετούμε της γαρίδες και τον σολομό. Γαρνίρουμε με την τραγανή σαλάτα.

· Το mango chutney το τοποθετούμε στη βάση του πιάτου, γύρω από το γουακαμόλε και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι.

Εύρος Χαραλάμπους

Μέλος Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου

Sous chef - Four Seasons Hotel

σεφ ευρος χαραλαμπους