Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κολυμβητες

Καθαρισμός παραλίας Δημοτικών Μπάνιων από Δ. Πάφου, Cydive και χειμερινούς κολυμβητές

Ο Δήμος Πάφου διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου μαζί με το Καταδυτικό Κέντρο Cydive και το Σωματείο Χειμερινών Κολυμβητών Βρυσούθκια Κέλπετρη, περιβαλλοντική εκδήλωση καθαρισμού του βυθού στα Δημοτικά Μπάνια. Στόχος της εκδήλωσης σύμφωνα με τον Γιάννη Σταυρινού Επιθεωρητή Παραλιών του Δήμου Πάφου είναι ο καθαρισμός του βυθού για καθαρές θάλασσες και ένα καλύτερο τακτοποιημένο περιβάλλον. Η εκδήλωση που στέλνει το μήνυμα της αγάπης προς το περιβάλλον είπε ο κ. Σταυρινού, έχει καταστεί θεσμός τα τελευταία χρόνια σε τακτική βάση και μας υπενθυμίζει το χρέος μας να προστατεύουμε το περιβάλλον μας.

Στην εκδήλωση ανέφερε, συμμετείχαν είκοσι δύτες εκπαιδευμένοι οι οποίοι με φιάλες οξυγόνου καταδύθηκαν για σαράντα πέντε λεπτά με σκοπό την συγκέντρωση σκουπιδιών και την απομάκρυνση τους από την θάλασσα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σταυρινού ανέφερε πως οι παραλίες του Δήμου Πάφου είναι οργανωμένες, με επαρκή εξοπλισμό και στελέχωση και βρίσκονται σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο και όσον αφορά τις υπηρεσίες και όσον αφορά τον τουρισμό.

Σε σχέση με την καθαριότητα των παραλιών που υπάγονται στον Δήμο Πάφου ο κ. Σταυρινού είπε πως βρίσκονται σε άριστο επίπεδο από πλευράς καθαριότητας λόγω των καθημερινών προσπαθειών που καταβάλει ο Δήμος Πάφου και λόγω του ότι η Πάφος είναι μια τουριστική πόλη και λόγω της αγάπης προς το περιβάλλον.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος Πάφου ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες και συγχάρηκε τους χειμερινούς κολυμβητές και το Καταδυτικό Κέντρο Cydive για την προσπάθεια. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του που και φέτος η Πάφος έχει τις πιο καθαρές παραλίες.

Επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο ιδιοκτήτης του Καταδυτικού Κέντρου Cydive Φώτος Σωκράτους και ο πρόεδρος του Σωματείου Χειμερινών Κολυμβητών Βρυσούθκια Κέλπετρη Ανδρέας Γρηγοριάδης. Οι κύριοι Σωκράτους και Γρηγοριάδης έστειλαν το μήνυμα ότι το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που μας προσφέρει ο τόπος μας πρέπει να το προφυλάξουμε και να το διατηρούμε καθαρό, ώστε να μπορούμε να το απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και οι χιλιάδες ξένοι τουρίστες, που το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος:

Όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Χειμερινών Κολυμβητών Βρυσούθκια Κέλπετρη Ανδρέας Γρηγοριάδης: